Ranskan oppositio kiusasi presidenttiä pienestä koosta

Ranskan sosialistinen oppositiopuolue on päässyt irvailemaan lyhytkasvuisen presidentti Nicolas Sarkozyn imagopolitiikalle.

Viestimet kertovat presidentin esikunnan pyrkineen varmistamaan sen, ettei presidentti joutunut puhumaan isompien ihmisten edessä taannoisella tehdasvierailullaan.

Presidentti Nicolas Sarkozy on tiettävästi noin 165 senttiä pitkä, ja hänen on kerrottu olevan herkkähipiäinen pituutensa suhteen.

Ammattiliiton edustaja vahvisti, että presidentin esikunta ohjeisti tarkasti presidentin käynnin autonosia valmistavan Faurecian tehtaalla Normandiassa viime torstaina. Ohjelmaan kuului puhe, jonka Sarkozy piti korokkeelta istuvalle yleisölle.

- Kaikki oli hyvin kontrolloitua, mukaan lukien hänen takanaan korokkeella seisomaan valittujen ihmisten pituus, sanoi ammattiliiton edustaja Jose de sa Moreira Le Point -viikkolehdelle.

Enimmäismitaksi oli hänen mukaansa määrätty 168 senttiä. Elysee-palatsi on kiistänyt väitteet tehdasvierailun isäntien ohjeistamisesta tyhminä ja groteskeina.

(MTV3 - STT - AFP - DPA)

Lue myös:

    Uusimmat