Mainos

Ranskan historian suurimmalla marssilla jopa 4 miljoonaa ihmistä – "Pariisi nyt maailman pääkaupunki"

Pariisin suurmarssiin on järjestäjien mukaan osallistunut jopa 1,6 miljoonaa ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP.

AFP:n arvion mukaan muissa Ranskan kaupungeissa marssijoiden määrä on myös ylittänyt kahden miljoonan rajan, ja uutistoimiston arvio marssijoiden yhteismäärästä on 3,7 miljoonaa. Uutistoimisto AP:n haastatteleman ranskalaisviranomaisen mukaan kyse on Ranskan historian suurimmasta mielenilmauksesta.

Ranskan presidentti Francois Hollande onkin lausunut, että "Pariisi on tänään koko maailman pääkaupunki".

Ranskan sisäministerin mukaan väenpaljous Pariisin marssilla on jotain ennennäkemätöntä.

– Lähtöpaikka Tasavallanaukio ja sen lähikadut olivat tungokseen täynnä ihmisiä niin, että niillä oli miltei mahdotonta liikkua, kertoo paikalla ollut STT:n toimittaja Heta Hassinen.

Tunnelma pysyi hänen mukaansa koko ajan korkealla. Ihmiset taputtivat käsiään, lauloivat ja huusivat kannustushuutoja Charlie Hebdo -lehdelle.

Tapahtumaan osallistui myös useiden maiden kärkipoliitikkoja, kuten Britannian pääministeri David Cameron, Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov. Suomesta marssiin otti osaa pääministeri Alexander Stubb (kok.).

Ranskan äärioikeistolainen Kansallinen rintama -puolue on kehottanut kannattajiaan boikotoimaan Pariisin marssia, koska puoluetta ei haluttu mukaan tapahtuman valmisteluihin.

Ranska on määrännyt yli 2000 poliisia ja sotilasta varmistamaan tapahtuman turvallisuutta. Marssin reitti kulkee kolmen kilometrin matkan Pariisin keskustassa.

Eilen samankaltaisiin marsseihin eri puolilla Ranskaa otti osaa arviolta yli 700 000 ihmistä.

Tänään Ranska on saanut marssitukea myös muista maista. Viranomaisten mukaan Montrealissa 25 000, Berliinissä 18 000, Wienissä 12 000 ja Brysselissä 10 000 ihmistä osallistui tukimarsseille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.