Ranskan avointen naisten kaksinpelimestari ehti jo lopettamaan tenniksen ja pelasi krikettiä – finaalivastustaja kehui: "Annoit oppitunnin"

Australian Ashleigh Barty voitti tenniksen Ranskan avointen naisten kaksinpelifinaalissa Tshekin Marketa Vondrousovan 6–1, 6–3 ja otti ensimmäisen grand slam -turnausvoittonsa. Voittonsa myötä Barty nousee seuraavalla WTA-maailmanlistalla toiseksi.

Barty, 23, lopetti tenniksen muutama vuosi sitten ja kokeili krikettiä, mutta palasi tenniskentille runsaat kolme vuotta sitten.

Barty hallitsi ottelua alusta loppuun, eikä kahden ensimmäistä kertaa arvoturnauksen loppuotteluun päässeen pelaajan kohtaaminen kestänyt kuin 70 minuuttia. Erityisesti Vondrousouvan syöttöpeli murentui australialaisen painostuksen alla. Avauserässä Vondrousova ei pystynyt pitämään syöttöään kertaakaan.

– Olen sanaton. Pelasin täydellisen ottelun. Olen hyvin ylpeä itsestäni ja tiimistäni, tämä on ollut uskomaton kaksi viikkoa, Barty sanoi.

Koko ottelussa Barty voitti 69 pistettä, kun Vondrousova sai vain 49 pistettä.

–  Onnittelut, annoit minulle oppitunnin, Vondrousova tunnusti.

Thiem kellisti Djokovicin

Miesten kaksinpelin voiton ratkaisevat viimevuotiseen tapaan Itävallan Dominic Thiem ja Espanjan Rafael Nadal. Thiem, 25, kukisti sateen ja tuulen katkomassa välierässään Novak Djokovicin 6–2, 3–6, 7–5, 5–7, 7–5.

–  Tämä oli ällistyttävä ottelu. Tämä oli ensimmäinen viisieräinen otteluni Roland Garrosilla. Oli todella mahtavaa olla välierissä kolmen kaikkien aikojen parhaan pelaajan kanssa, Thiem viittasi Nadalin välierissä pudottamaan Roger Federeriin.

Vuosi sitten Nadal voitti Thiemin loppuottelussa kolmessa erässä ja vei yhdennentoista kerran Ranskan avointen voiton. Nadal ei ole kertaakaan hävinnyt loppuottelua Pariisissa.

–  Tuntuu siltä, että jokainen, joka täällä pääsee loppuotteluun, joutuu pelaamaan Rafaa vastaan. Hän on suosikki, mutta aion jälleen jättää kaiken kentälle, ja katsotaan miten käy, Thiem lupasi.

Thiem joutuu pelaamaan neljänä perättäisenä päivänä, kun taas Nadal on valmistautunut loppuotteluun perjantain alkuiltapäivästä lähtien.

–  Se käy hyvin. Ei ole ensimmäinen kerta kun näin käy tenniksessä, eikä tämä ole viimeinen kerta. Tällainen meidän lajimme on, Thiem sanoi.

 

Lue myös:

    Uusimmat