Rafael Nadal murskasi Novak Djokovicin – sivusi Roger Federerin voittoennätystä

Espanjan Rafael Nadal on voittanut tenniksen Ranskan avoimet. Hän kukisti loppuottelussa Serbian Novak Djokovicin 6–0, 6–2, 7–5.

Voitto oli Nadalin 13:s Ranskan avoimissa. Samalla hän sivusi sveitsiläisen Roger Federerin grand slam -turnausten voittoennätystä. Molemmilla on 20 grand slam -mestaruutta.

Nadal pelasi Ranskan avoimissa ensi kertaa 2005. Hän on voittanut turnauksessa 100 ottelua ja hävinnyt kaksi.

Nadalille vähän virheitä

Sunnuntain loppuottelusta ennusteltiin huippujännittävää koronakauden kohokohtaa. Sitä ei nähty, kun Djokovic ei saanut peliään jengoilleen.

Avauserässä Djokovic sai ykkössyöttönsä ruutuun 42-prosenttisesti. Nadalin prosentti oli 76. Djokovicille tuli ensi erässä 13 helppoa virhettä ja toisessa 17.

Nadal teki kahdessa ensi erässä yhteensä vain kuusi helppoa virhettä. Lukemat selittävät hänen ylivoimaansa ottelun alussa.Kolmannessa erässä Djokovic onnistui kiusaamaan Nadalia 5–4-johtoasemaan asti. Sitten hän menetti otteensa uudestaan, ja Nadal sai jyristellä nopeaan voittoon.

Kannustusviesti koko maailmalle

Kenttähaastattelussa Nadal jopa pyyteli anteeksi vastustajaltaan.

–  Olen pahoillani tästä päivästä. Novak teilasi minut jokin aika sitten Australiassa, mutta nyt oli minun vuoro. Tällaista tämä on, Nadal lohdutti vastustajaansa The Guardianin mukaan.

Djokovic oli voittanut kymmenen kaksikon 13 edellisestä kohtaamisesta. Kokonaisuudessaan heidän väliset voitot ovat nyt 29–27 Djokovicin hyväksi.

–  Näitä pelejä on ollut ja näitä tulee. Vuorotellen voitetaan, joten kaikkea hyvää sinulle myös jatkossa, Novak.

Nadalille oli kannustusviesti myös yleisölle.

–  Haluan sanoa koko maailmalle, että kohtaamme nyt vaikeimpia aikoja, mitä kukaan muistaa. Meidän täytyy jatkaa kamppailua koronavirusta vastaan. Koettakaa jatkaa, pysykää positiivisina ja kaikkea hyvää teille, Nadal jatkoi.

–  Yhdessä me varmasti selviämme tästä ja voitamme pian tämän viruksen.