Mainos

Ranskalaismies syttyi tuleen kemikaalionnettomuudessa – historiallinen iho-operaatio pelasti hengen

Ranskalainen Franck Dufourmantelle, 33, sai kaksoisveljeltään ennätyksellisen laajan ihosiirteen sen jälkeen, kun hänen ihonsa paloi 95-prosenttisesti kemikaalionnettomuudessa, kertoo The Local.

Lehden mukaan miehen uskottiin kuolevan onnettomuuden takia, mutta hänen veljensä kallosta, selästä ja reisistä saadut ihosiirteet pelastivat tämän hengen.

Kaksoisveljen ihon käyttö minimoi riskin siihen, että potilaan iho alkaisi hylkiä siirrettä. Veljeltä siirrettiin lähes puolet tämän ihosta. 

Ihoa venytettiin koneellisesti, joten sillä saatiin peitettyä suurempi osa uhrin kehosta. Vahingoittunut iho jouduttiin poistamaan myös siihen jääneiden myrkkyjen takia.

Dufourmantellelle tehtiin pariisilaissairaalassa tusinan verran operaatioita ja hän vietti sairaalassa useita kuukausia. Parhaillaan miestä kuntoutetaan.

Nyt miehen kunto on parantunut, eikä hän enää tarvitse kipulääkkeitä ja pystyy toisella kädellään jo kirjoittamaan. Hänen kasvonsa säästyivät vammoilta.

Lääkäri Maurice Mimoun kertoo uutistoimisto AFP:lle, että ihoa luovuttaneelle veljelle ei jää siirrosta juurikaan pysyviä jälkiä. Ainoaksi huomattavissa olevaksi eroksi hän mainitsee pienen pigmenttieron ihossa. 

Syttyi palamaan töissä

Dufourmantellen onnettomuus tapahtui Pohjois-Ranskassa viime vuoden syyskuussa. Hän oli töissä käsitellyt kemikaalia, joka oli syttynyt palamaan hänen ihollaan.

Hän muistaa kuulleensa ympäriltään käskyjä käydä maahan. Tuleen syttyessään hän ei kuitenkaan ajatellut erityisen järkevästi ja oli alkanut juosta. Makuulla hänen sammuttamisensa olisi ollut helpompaa, ja vammat olisivat voineet jäädä pienemmiksi.

Kaksoselta kaksoselle on tehty ihosiirteitä usein ennenkin, mutta ei koskaan näin laajassa mittakaavassa. 

– Ensimmäistä kertaa ihosiirteellä korvataan 95 prosenttia vartalon ihosta, lääkäri Mimoun kertoi AFP.lle.

Aiempi ennätys oli 68 prosenttia kehon pinta-alasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.