Ranskalaislehti listasi Sanna Marinin yhdeksi maailman inspiroivimmista naisista – myös bilekohu noteerattiin: "Se levisi viruksen lailla"

0:33
Sanna Marin edusti hiljattain Joonas Nordman show'ssa, jossa puhuttiin muun muassa pizzasta.

Sanna Marinin bilekohu herätti ranskalaislehden mukaan keskustelua tasa-arvosta ja seksismistä.

Pääministeri Sanna Marin on valittu ranskalaislehti Marie Clairen voimakkaiden ja tasa-arvoa edistävien naisten listalle. Lehti kuvailee Marinin olevan pääministeri, joka ”rikkoo naisjohtajien kaksoisstandardeja”.

Lisäksi lehti mainitsee elokuisen bilekohun, joka noteerattiin ympäri maailmaa. 

– Kun video Marinin esteettömästä tanssista yksityisissä juhlissa vuoti julkisuuteen elokuussa, se levisi viruksen lailla ja sai hyvin ankaraa kritiikkiä. Pian maailmalta vastattiin kritiikkiin voimakkaasti. Hillary Clinton twiittasi "jatka tanssimista", jonka seurauksena ihmiset julkaisivat omia tanssivideoitaan, lehti kirjoittaa.

Artikkelissa mainitaan myös bilekohun seurauksena Marinille teetetty huumetesti, joka oli negatiivinen. Myös Marin itse kommentoi bilekohuaan lehdelle.

– Toivon, että vuonna 2022 hyväksyttäisiin, että päättäjät tanssivat, laulavat ja käyvät juhlissa, Marin toteaa lehdelle.

Artikkelissa ylistetään niin ikään Marinin työpanosta.

– Kohun jälkeen Marin on pyrkinyt turvaamaan Suomen sisäänpääsyä Natoon, auttanut uusien ilmastonmuutostavoitteiden asettamisessa ja vanhempainlomapolitiikan laajentamisessa sekä antanut rohkeita julkisia lausuntoja Venäjän ja Ukrainan välisen sodan lopettamiseen liittyen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja