JSN julkaisi päätökset: Pääministerin bilevideot sai julkaista mediassa – myös MTV:lle vapauttava

Sanna Marinin bilevideokohusta vapauttava päätös medialle 28:07
Sanna Marinin bilevideokohusta vapauttava päätös medialle. Katso Julkisen sanan neuvoston perustelut.

Median itsesääntelyelin Julkisen sanan neuvosto (JSN) on antanut ratkaisunsa pääministeri Sanna Marinin juhlintavideoiden uutisoinnista tehdyistä kanteluista.

JSN on antanut kaikista kanteluista vapauttavan päätöksen. JSN sai kaikkiaan 30 kantelua bilevideoiden julkaisuista ja uutisoinnista mediassa.

Useat tiedotusvälineet, myös MTV Uutiset, julkaisivat elokuussa uutisia ja sosiaalisessa mediassa liikkuneita videoita juhlissa tanssivasta pääministeri Sanna Marinista ja muista juhliin osallistuneista.

Näin pääministeri Sanna Marin juhlii bilevideolla – katso, mistä kohu syntyi 1:00
Tämän videon MTV Uutiset  julkaisi tuoreeltaan pääministeri Sanna Marinin biletyksestä.

Julkisen sanan neuvosto käsitteli kanteluissa muun muassa sitä, loukattiinko videoilla yksityiselämän suojaa, mikä oli uutisoinnin yhteiskunnallinen merkitys, samanaikaisen kuulemisen toteutumista sekä asiavirheen korjaamista.

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Eero Hyvösen mukaan MTV uutisten julkaisema kooste oli toimitettu journalistisesti.

– Siellä oli välissä myös kommentteja. 

MTV Uutisten osalta kyse oli videojutusta, jossa näytettiin kooste sosiaalisessa mediassa levinneestä materiaalista sekä pääministerin että toimituksen kommentit tapaukseen liittyen.

Pääministeri Marin kommentoi bilevideosta syntynyttä kohua 0:35
Näin pääministeri Marin itse kommentoi bilevideota sen julkituloa seuraavana päivänä.

Lue myös:

    Uusimmat