Rangaistus peruttu – telemetriatiedot vapauttivat Sainzin aikasakosta

Espanjalaiskonkari Carlos Sainzin rangaistus Dakar-aavikkorallin väitetystä kolarista on peruttu.

Etelä-Amerikassa ajettavaa Dakar-rallin autoluokkaa johtava Sainz sai maanantaina kymmenen minuutin aikasakon, koska hollantilainen multimiljönääri Kees Koolen väitti Sainzin törmänneen häneen lauantain erikoiskokeella Boliviassa ja häipyneen paikalta tarkistamatta kilpakumppaninsa kuntoa.

Sainzin edustama Peugeot-talli valitti tuomiosta. Talli perusteli näkemystään auton telemetriatiedoilla, joiden mukaan auto ei ollut tömännyt väitettynä ajankohtana.

- Telemetriassa ei näy kolarointia. Tilanteessa oli korkeintaan sipaisu, mutta ei osumaa. Kiihtyvyysanturi ei rekisteröinyt mitään, kuten ei Carloskaan, tallista todettiin.

Tuomaristo tutki todisteet ja päätyi perumaan Sainzin aikarangaistuksen. Espanjalainen sai kuitenkin huomautuksen siitä, että ei huomioinut kanssakilpailijaa ohitustilanteessa.

Keskiviikoisen Argentiinassa ajetun 11. erikoiskokeen jälkeen Sainz johtaa autosarjaa tunnin erolla toisena olevaan ranskalaiskuski Stephane Peterhanseliin nähden. Kisa päättyy lauantaina Argentiinan keskiosissa sijatsevaan Cordobaan.

Lue myös:

    Uusimmat