F1-tähti Carlos Sainz aiheutti tutkinnan Dakar-rallissa – isä-Sainz oli joutua kärsijäksi: "Ei saisi herättää epäilyksiä"

Ferrarin F1-tähden Carlos Sainzin toimet olivat aiheuttaa rangaistuksen hänen isälleen Dakar-rallissa. Moottoriurheilulegenda kaasuttelee Audin autolla armottomassa kilpailussa Saudi-Arabiassa. 

Kilpailun järjestäjät joutuivat huomauttamaan nuorempaa Sainzia, sillä hän katsojan ominaisuudessa auttoi teknisiin ongelmiin tiistain etapilla ajautunutta isäänsä. Videomateriaali osoitti, kuinka Sainz jutteli isänsä kanssa ja sulki Audin oven, kun vanhempi Sainz oli korjannut autoonsa tullutta jarruvikaa.

Kansainvälinen autoliitto FIA tutki tapausta, mutta se ei johtanut rangaistukseen. 

– Kilpailijan poika oli lähellä autoa, ja hän auttoi sulkemaan auton oven, mutta ei tiimin tai kuljettajan aloitteesta. Näin ollen sitä ei voi pitää sääntörikkomuksena, kilpailujärjestäjät selvittivät. 

– Moottoriurheiluihmisten käytös ei saisi herättää epäilyksiä. On erityisen tärkeää muistaa, että tunnetut moottoriurheiluihmiset asettavat esimerkin muille.

Dakar-rallin autoluokan kolmesti voittanut Carlos Sainz on kisassa viiden etapin jälkeen neljäntenä, reilun puolen tunnin päässä Toyotalla ajavasta Nasser Al-Attiyahista.

1:35
Jari-Matti Latvala kisasi Dakar-rekan kanssa Ouninpohjan erikoiskokeella kesällä 2016.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja