Kalle Rovanperän edessä tupeksineelle rallikuskille rangaistus – määräykset kaikuivat kuuroille korville

MM-rallikuski hölmöili urakalla päivän päätöspätkällä – "Järkyttävää toimintaa!" 2:01
Ford-kuski Gregoire Munster hölmöili urakalla Kalle Rovanperän edessä Chilen MM-rallin lauantain päätöspätkällä.

Kansainvälinen autoliitto FIA on ojentanut sakkorangaistuksella Kalle Rovanperän erikoiskokeen pilannutta Fordin Rally1-autolla ajavaa Gregoire Munsteria. Rovanperän kokema tappio hyvitettiin ajallisesti Chilen MM-rallin lauantain viimeisellä erikoiskokeella.

Ensimmäistä kertaa Fordin Rally1-autolla kilpaileva Munster kärsi pätkällä kaksi rengasrikkoa, joita hän pysähtyi vaihtamaan tien varteen. Toyotan Takamoto Katsuta ohitti tässä vaiheessa luxemburgilaisen.

Munster ja kartanlukija Louis Louka lähtivät lopulta jatkamaan matkaa. Kalle Rovanperän harmiksi hän oli melkein ehtinyt saavuttamaan Ford-parivaljakon, minkä takia hän joutui ajamaan koko loppuerikoiskokeen sakeassa pölypilvessä.

Rovanperä joutui useaan kertaan pudottamaan vauhtiaan, kun näkyvyys oli erittäin heikko. MM-sarjaa johtava suomalaistähti menetti rutkasti aikaa, mutta tuomaristo antoi hänelle hyvityksen myöhään lauantai-iltana.

Rovanperä jatkaa kisassa edelleen viidentenä. Hän on kahden minuutin päässä rallia johtavasta Ott Tänakista.

Munster ja Louka saivat sen sijaan sakon tapahtumista. Autokunnalle oli lähetetty kaksi viestiä, joissa heitä kehotettiin päästämään Rovanperä edelleen. Kartanlukija Louka huomasi FIA:n turvallisuusjärjestelmän kautta tulleet viestit vasta pätkän loppupäässä kymmenisen minuuttia ensimmäisen viestin lähettämisestä.

Kilpailun tuomaristo katsoi, että Munster ja Louka syyllistyivät epäurheilijamaiseen toimintaan toista kilpailijaa kohtaan. Tuomaristo mätkäisi kilpailijaparille 500 euron sakon muistutukseksi, että turvallisuusjärjestelmää kannattaa jatkossa seurata, jos vastaava tilanne tulee eteen.

Chilen MM-ralli ajetaan päätökseen sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on neljä erikoiskoetta. Päivän ensimmäinen pikataival käynnistyy kello 14.07 Suomen aikaa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat