David Coulthard hämmästeli suomalaista viileyttä – Valtteri Bottas piti päänsä kylmänä Max Verstappenin iskettyä päin Monacossa

Valtteri Bottas harmitteli Monacon F1-kisassa kadonneita MM-pisteitä, mutta oli lähinnä tyytyväinen, ettei Max Verstappen onnistunut saamaan hänelle isompaa vahinkoa aikaiseksi.

Monacon kisassa toisena ollut Bottas tuli letkan mukana varikolle Ferrarin Charles Leclercin renkaan puhkeamisen aiheutettua turva-autotilanteen.

Varikkosuoralle palatessaan Red Bull -kuski Max Verstappen puski väkisin ohi ja osui yhteen Bottaksen kanssa. Tästä seurasi suomalaiselle rengasrikko ja uusi varikkokäynti, joka pudotti Bottaksen neljänneksi. Verstappen sai tilanteesta rangaistuksen. Sen myötä Ferrarin Sebastian Vettel oli kisan toinen ja Bottas kolmas.

– Pysähdyimme siinä Lewiksen kanssa samaan aikaan, ja minulla oli vähän hitaampi pysähdys. Sen takia Max pääsi varikkosuoralla rinnalle, Bottas kertasi C Morelle.

– Pidin oman paikkani ja se kiilasi siihen seinään ja minulta puhkesi rengas siinä. Jouduin pysähtymään sen takia uudestaan. Ei onneksi mennyt enempää sijoja sen takia. Olisi siinä voinut mennä paljon enemmänkin, mutta siinä meni ainakin tsäänssi varmaan kakkossijaan.

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Heti kisan jälkeen kärkikolmikon haastattelut tehnyt David Coulthard hämmästeli tapaa, jolla Bottas käsitteli kolarin. Mika Häkkisen ja Kimi Räikkösen tallikaverina ajanut skotti näki nastolalaisessa jotain tuttua.

– Sinulla oli kontakti Maxin kanssa. Puhuit siitä tiimin kanssa ja vaikutin niin tyypillisen suomalaiselta ja rauhalliselta. Minun pulssini olisi varmaan ollut tapissa siinä kohtaa. Kerro, tunteistasi siinä kohtaa, Coulthard hämmästeli.

– Max pääsi edelleni varikkosuorallani eikä jättänyt minulle yhtään tilaa. Minulla puhkesi siinä rengas. Sitten jäin jumiin autojen taakse. Vähän sunnuntaiajelua, Bottas tiivisti Coulthardille.

Lue myös:

    Uusimmat