Rallin MM-sarjasta tihkui kutkuttavia tietoja – hallitseva mestaritalli suunnittelee toista tiimiä

Katalonian MM-ralli päättyi Ott Tänakin mestaruusjuhliin 1:49
Videolla kuvaa päättyneen kauden mestaruustunnelmista.

Hallitseva valmistajien mestari Hyundai saattaa ajaa rallin MM-sarjassa ensi kaudella kahdella tallilla, uutisoi Autosport.

Hyundain ohjaksissa ajoi viime kaudella viisi kuljettajaa. Ensi kaudella Hyundain ohjaksissa nähdään Thierry Neuville ja hallitseva mestari Ott Tänak. Kolmannen auton ratissa nähdään vuorotellen Sebastien Loeb ja Dani Sordo.

Viime kaudella joitain ralleja Hyundailla ajaneet Andreas Mikkelsen ja Craig Breen saatetaan nähdä kuitenkin tallin ratin takana myös ensi kaudella. Autosportin tietojen mukaan Hyundai nimittäin suunnittelee toisen rallitiimin ajattamista ensi kaudella.

Hyundai on aikaisemminkin ajanut WRC-luokassa kahdella tallilla, mutta se siirtyi ajamaan yhdellä talilla kaudeksi 2017. Nyt Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo suunnittelee vahvasti Hyundai N -nimellä ajaneen tallin tuomista takaisin WRC-luokkaan.

– Puhun tällä hetkellä monista asioista ja vaihtoehdoista. Työskentelemme Craigin ja Andreasin kanssa. Teemme kovasti töitä, jotta voimme pitää heidät kanssamme, Adamo toteaa Autosportille.

Rallin MM-sarja koki kauden päätteeksi kovan menetyksen, kun vuosia mukana ollut Citroen jättäytyi pois rallipoluilta. Ikävä uutinen on vain lisännyt Adamon toiveita lisäautoista.

– Kuten tiedämme, ensi kaudella on vähemmän WRC-autoja, joten voin itse vain keksiä tapoja lisätä niitä. En tiedä, kuinka tämä voisi toteuttaa, mutta idea on tärkeintä. Jos sinulla on idea, sinulla voi olla tavoite, ja tavoitteemme on toteuttaa tämä, Adamo sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat