Sebastien Ogierilla yksi unelma Toyotalla – sen jälkeen ura loppuu

Rallin kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier aikoo ajaa Toyotalla vain yhden kauden. Toiveissa on olla vuoden päästä eläköitynyt, seitsenkertainen mestari.

Ogier teki Tommi Mäkisen päälliköimän Toyotan kanssa vuoden sopimuksen.

– Suunnitelmani ei ole muuttunut, Ogier totesi Autosportille.

Tällä hän viittaa siihen, että vakaa aikomus on päättää ura kauden 2020 päätteeksi. 

– Haluan tietysti vielä viimeisen mestaruuden, etenkin kun se olisi kolmannessa tallissa, mutta en varsinaisesti mieti sitä kauden alkaessa. Tietysti olen taistelija ja hauan voittaa. Kun lähden kisaan, lähden voittamaan. En silti mieti, että tämä olisi viimeinen mahdollisuus tai mitään sellaista. Urani on ollut jo upea, ja kaikki mitä vielä voin saavuttaa kaiken päälle, se olisi mahtavaa, Ogier selvitti.

Ogier voitti mestaruuden Volkswagenilla neljästi vuosina 2013-16 ja perään kahdesti Fordilla. Päättyneellä kaudella titteli lipsahti Ott Tänakille, joka kaikkien yllätykseksi vaihtoi Toyotalta Hyundaille. Ogier hyppäsi uuteen haasteeseen.

– Keskustelin nopeasti Ottin kanssa, kuten kaikki, yllätyin, kun hän päätti jättää tallin, jossa voitti ensimmäisen mestaruutensa. Kaikkia taustoja ei voi jakaa, pitää luoda omat kokemuksensa. Minä odotan innolla työskentelyä tallin kanssa. Tommi oli lapsuudensankarini 90-luvun lopulla, viikon päästä 36 vuotta täyttävä Ogier sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat