Rallisuuruuksien välit poikki? Ott Tänak avautui suhteestaan Tommi Mäkiseen

Mutkikkaat sopimusneuvottelut ja siirtyminen Hyundaille eivät polttaneet välejä Tommi Mäkiseen, uskoo virolaiskuski Ott Tänak. 

Tänakin sopimussaaga oli rallin MM-sarjan loppukauden kuuma peruna. Mestariksi ajanut Tänak pitkitti ilmoitustaan loka-marraskuun vaihteeseen, ja päätti lopulta jättää Toyotan ja hypätä Hyundain puikkoihin. 

– Ei ole koskaan helppoa lähteä tallista, ja jättää varsinkaan tuollaista autoa. Ne olivat hienot kaksi vuotta, Tänak kommentoi Motorsport Weekille.  

Tänakin lähtö jätti Toyotan tallipomon Tommi Mäkisen ikävään rakoon, mutta hän korjasi tilannetta myöhemmin palkkaamalla Citroenin jättäneen ranskalaismestarin Sebastien Ogierin

Tänak-neuvotteluista on sanottu paljon ristiriitaisia kommentteja, ja virolaiskuskin leiri on antanut osaltaan kritiikkiä Toyotalle sekä MM-rallin suomalaistahoille. Tänak uskoo, että hän voi edelleen olla tekemisissä Mäkisen kanssa. 

– En usko, että välillemme jäi pahaa verta. Jatkamme kilpailemista, mutta tällä kertaa vastakkain, Tänak toteaa. 

Puolustavan mestarin Hyundai-sopimus on kaksivuotinen. 

– Olen ollut yhteydessä läpi vuoden (Hyudain tallipomon) Andrea Adamon kanssa, ja hän vaikuttaa kaikkensa likoon laittavalta tyypiltä, kuten minäkin. Toivottavasti yhteistyömme sujuu hyvin. Tiimi tuntuu olevan täynnä motivaatiota mestaruudesta taistelemiseen, virolainen summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat