Rallin MM-sarja huipentuu Australiassa: Tommi Mäkisen Toyota maailmanmestaruudessa kiinni – "Voittaminen ei tule olemaan helppoa"

Konkari Loeb näytti nuoremmilleen – Latvalalle pettymys 1:34

Rallin maailmanmestaruustaisto huipentuu loppuviikosta ajettavaan Australian MM-ralliin. Kuljettajien MM-taistossa tilanne on kutkuttava, sillä Fordin Sebastien Ogier johtaa sarjaa ainoastaan kolmen pisteen erolla Hyundain Thierry Neuvilleen.

Pääkuvan videolla tunnelmia Espanjan MM-rallista.

Neuville on pitänyt pitkin kautta sarjan kärkipaikkaa hallussaan, mutta vaisut tulokset kauden toisella puoliskolla on pakottanut belgialaisen takaa-ajo asemaan.

Ogier metsästää jo kuudetta perättäistä MM-titteliään. Australian ralli on Ogierille toistaiseksi viimeinen Fordin ratissa, kun ranskalainen siirtyy kauden päätteeksi Citroenille.

Ohuen mestaruussauman omaa myös Toyotan virolaiskuljettaja Ott Tänäk. Tänäk on ajanut häikäisevän kauden, johon kuuluu kolme perättäistä voittoa Suomen MM-rallista lähtien.

Tänäkillä oli mahdollisuus nousta miltei MM-sarjan kärkeen Iso-Britanniassa, mutta tekniset murheet murskasivat mestaruushaaveet olemattomiksi. Toytota-kuljettaja on 23 pistettä Ogieria perässä. Voitosta on mahdollisuus kerätä 25 pistettä ja viimeisen erikoiskokeen viiden kärki kerää pisteitä viidestä pisteestä alaspäin.

– Aion antaa kaikkeni Australiassa, koska minulla on vielä matemaattinen mahdollisuus maailmanmestaruuteen. Mestaruus ei ole enää omissa käsissäni, mutta en silti anna periksi. Valmistajien MM-taistossa olemme edellä ja luotamme, että automme toimii soralla, Tänäk kertoo.

Tommi Mäkisen kipparoima Toyota Gazoo Racing johtaa valmistajien MM-sarjaa 22 pisteellä ennen Hyundaita. Mäkinen itse kertoo kauden olleen ailahteleva.

– Tämä on ollut ollut jännittävä kausi. Meillä on loistava sauma edessämme. Maailmanmestaruuden voittaminen tallin toisella kaudella olisi fantastista. Voittaminen ei tule olemaan helppoa, mutta meillä on syytä olla luottavaisia. Esitimme hyviä otteita soralla Briteissä ja Espanjassa. Näen meidän kehittyneen Australian kaltaisissa olosuhteissa, Mäkinen tuumii.

Toyotan Jari-Matti Latvala uskoo, että tallinsa onnistuu voittamaan valmistajien MM-tittelin ja viihtyy myös Australian sorateillä.

– Tämä on ralli mistä nautin eniten. Tunnelma on rento ja sää erinomainen. Tämä on loistava tapa lopettaa kausi, Latvala ylistää.

Toyotan toinen suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi ajaa viimeisen kisansa japanilaisvalmistajan ratissa. Lappi loikkaa Ogierin tapaan ensi kaudeksi ranskalaisen Citroenin rattiin.

– Haluan todella sijoittua korkealle viimeisessä rallissani ja auttaa Toyotaa voittamaan valmistajien maailmanmestaruus. Viime vuonna Australian ralli oli minulle opettelua, mutta tänä vuonna uskon, että pystymme saavuttamaan paremman tuloksen kuin viime vuonna. Kuivalla kelillä teiden urautuminen tulee olemaan meille haaste, koska radalla on paljon irtohiekkaa, Lappi summaa.

Australian MM-ralli käynnistyy torstaina myöhään illalla Suomen aikaa. Rallin maailmanmestari saadaan selville maanantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat