Rakkaus tekee terveemmäksi: Vähentää kivun tunnetta, ehkäisee masennusta ja suojaa sydäntä

Rakastuminen ja rakkaus tekevät ihmisestä paitsi onnellisemman myös terveemmän. Lue seitsemän hyvää syytä rakastua ja mennä naimisiin!

Shape.com listasi hauskoja fatktoja, jotka kertovat, miksi rakastuminen kannattaa aina. 

1. Suojaa sydäntä

Rakastuminen ei saa sydäntä pakahtumaan vaan päinvastoin. European Journal of Preventive Cardiologyssa julkaistun tutkimuksen mukaan avioliitto pienentää sydänkohtauksen riskiä sekä miehillä että naisilla kaikissa ikäryhmissä, mikä liittyy muun muassa henkiseen tukeen ja pienempään stressin määrään.

2. Auttaa pysymään kunnossa

Parisuhde saattaa lihottaa, mutta toisaalta parisuhteesta voi olla hyötyä myös painonpudotuksessa. International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activityssa julkaistun tutkimuksen mukaan terveelliset elämäntavat on helpompi aloittaa yhdessä kumppanin kanssa kuin yksin.

3. Vähentää kivun tunnetta

Rakkaus ja pariutuminen muuttavat tapaasi prosessoida kipua ja vähentävät kivuntunnetta, kertoo PLOS Onessa julkaistu tutkimus.

4. Pidentää elinikää

Haluatko elää pidempään? Siinä tapauksessa elämänkumppanin löytäminen kannattaa. Journal of Marriage and Familyssa julkaistu tutkimus osoittaa, että sitoutuneissa parisuhteissa olevat elävät muita pidempään, mitä saattaa osaltaan selittää se, että parisuhteissa elävillä on usein ympärillään vahvemmat tukiverkot.

5. Vähentää stressiä

Parisuhteessa elävien stressihormoni- eli kortisolitasot ovat muita matalammat, mikä tarkoittaa, että rakastuneet ihmiset stressaavat vähemmän. Aihetta on tutkinut muun muassa Chicagon yliopisto.

6. Ehkäisee masennusta

Sormus ei ole ratkaiseva tekijä, mitä tulee rakkauden aiheuttamiin terveyshyötyihin. Cornellin yliopiston mukaan avoliitossa asuvilla pariskunnilla oli vähemmän stressiä ja masennusta kuin yksin elävillä.

7. Lisää onnellisuutta

Tämä ei ehkä yllätä, mutta rakkaus ja sitoutuminen parisuhteeseen tekevät sinusta onnellisemman. Harvardissa tehdyn tutkimuksen mukaan erityisesti ikääntyneiden kohdalla parisuhde kasvattaa onnellisuutta runsain mitoin. 

Lähde: Shape

Lue myös:

    Uusimmat