Yhden ihmisen epäillään kadonneen Göteborgissa rakenteilla olevan vesipuiston massiivisessa tulipalossa

Rakenteilla oleva vesipuisto tulessa Göteborgissa – sankka savupilvi kaupungin yllä 0:25
Rakenteilla oleva vesipuisto tulessa Göteborgissa

Göteborgin kaupunki antoi tulipalon alettua vaarahälytyksen ja kehotti ihmisiä pysymään sisätiloissa savulta suojassa.

Ruotsin Göteborgissa syttyi maanantaina massiivinen tulipalo rakenteilla olevassa vesipuistossa, joka tuhoutui pahasti, ellei täysin.

Göteborgin kaupunki antoi savun takia yleisen vaarahälytyksen sekä kehotti ihmisiä pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ovet, ikkunat ja ilmanvaihdon.

Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n mukaan ainakin 22 ihmistä loukkaantui lievästi palon yhteydessä. He saivat vammoihinsa hoitoa läheisessä sairaalassa, mutta suurempia loukkaantumisia ei maanantai-iltaan mennessä ollut tullut tietoon.

Poliisin mukaan eräs vesipuistoprojektissa työskennellyt mies oli kadoksissa, kertoi Aftonbladet-lehti myöhään maanantaina. 

Poliisin mukaan miestä ei pystytty etsimään, koska tulipalo riehui vielä voimakkaana. Poliisi ei myöskään tiennyt varmasti, oliko mies ollut tapahtumapaikalla vai ei.

–  Tiedämme epäilystä (miehen katoamiseen liittyen) ja olemme etsineet ne paikat, joihin olemme päässeet. Mutta emme pysty suorittamaan etsintöjä suuressa osaa rakennusta voimakkaan tulipalon ja sortumisvaaran vuoksi, sanoi poliisin tiedottaja Henrik Gunnarsson.

Pohjoismaiden suurimpaan Lisebergin huvipuistoon kuuluvan Oceana-vesipuiston oli määrä avautua tulevana kesänä. Sen kustannusarvio oli noin 107 miljoonaa euroa.

Yhtiö kuvaili tragediaksi

SVT:n droonilla kuvatulla videolla näkyi, kuinka sankat mustat pilvet nousivat ilmaan ilmiliekeissä olleesta rakennuksesta maanantaina iltapäivällä. Aftonbladetin videolla näkyi, kuinka tulenlieskojen sisällä myös räjähteli. Räjähdysten voimasta ilmaan sinkoili ilmeisesti muovisen liukumäen palasia.

Pelastuslaitokselta kerrottiin, että vesipuiston rakenteissa paloi suuria määriä muovia, mikä voi tehdä savusta erityisen myrkyllistä.

Paloa sammuttamassa oli nelisenkymmentä pelastajaa. Maanantai-iltana pelastusviranomaiset arvioivat palon sammutustöihin kuluvan vielä vähintään vuorokauden verran, SVT kertoi.

Vesipuistoa rakentaneen NCC-yhtiön viestintäjohtaja Amelie Winberg kuvaili tapahtumia tragediaksi.

–  Rakennustyöt olivat jo pitkällä, ja lopputarkastus oli suunnitteilla huhtikuuksi. Täytimme altaat toissa viikolla, Winberg sanoi.

Winberg ei halunnut ottaa vielä kantaa palon syttymissyyhyn.

–  Tässä vaiheessa meillä on niukasti tietoa tapahtumista, joten en halua sanoa mitään ennen kuin tiedämme varmasti.

Lue myös:

    Uusimmat