Göteborgin vesipuistossa palaa kolmatta päivää – poliisi pelkää kateissa olevan jääneen palavaan rakennukseen

Rakenteilla oleva vesipuisto tulessa Göteborgissa – sankka savupilvi kaupungin yllä 0:25
Tältä tulipalo Göteborgin vesipuistossa näytti maanantaina.

Ruotsissa Göteborgissa maanantaina syttynyttä vesipuistopaloa ei ole edelleenkään saatu täysin sammutettua. Paikallisen pelastuslaitoksen mukaan rakennus on sortumisvaarassa, mikä on vaikeuttanut sammutustöitä.

Pelastuslaitoksella ei toistaiseksi ole arviota sammutustöiden kestosta.

– Emme saa vettä kaikkiin palopaikkoihin. Voimme jäähdyttää ympäröivää aluetta, mutta palo syttyy aina uudelleen, pelastuslaitoksen edustaja Christer Dyrfeldt kertoi tänään.

Yksi ihminen on edelleen kateissa palon jäljiltä. Pelastuslaitoksen mukaan rakennusta ei voida kokonaisuudessaan tutkia niin kauan kuin sortumisvaara on olemassa.

Poliisi pelkää kadonneen jääneen palavaan rakennukseen.

– Miestä ei ole vieläkään löydetty. Olemme päivittäin yhteydessä hänen omaisiinsa, poliisin tiedottaja Thomas Fuxborg kertoi.

Palon syy on yhä epäselvä. Poliisi on kertonut tutkivansa tapausta työpaikkaonnettomuutena ja törkeänä varomattomuutena.

Palon on kerrottu tuhonneen valtaosan rakenteilla olleesta huvipuistosta, jonka rakennustyöt olivat jo loppusuoralla. Pohjoismaiden suurimpaan Lisebergin huvipuistoon kuuluvan Oceana-vesipuiston oli määrä avautua tulevana kesänä. TT:n mukaan kyseessä oli erittäin mittava investointi Lisebergin huvipuistolle.

Lue myös:

    Uusimmat