22 loukkaantui ja yksi katosi Göteborgin vesipuiston tulipalossa, jonka sammutus alkoi poikkeuksellisen dramaattisesti

Rakenteilla oleva vesipuisto tulessa Göteborgissa – sankka savupilvi kaupungin yllä 0:25
Rakenteilla oleva vesipuisto tulessa Göteborgissa – sankka savupilvi kaupungin yllä

Palo sai alkunsa ilmeisesti vesiliukumäestä.

Ruotsissa Göteborgissa maanantaina syttyneen vesipuistopalon syy oli tiistaina yhä epäselvä. Sammutustyöt palopaikalla jatkuivat tiistain puolelle.

Alueen pelastuslaitoksen päällikkö Per Nyqvist kertoi uutistoimisto TT:lle, että ensitietojen mukaan palo sai alkunsa vesiliukumäestä. Tarkempi syy ei ollut selvillä.

–  Pelastusoperaation alku oli varsin dramaattinen. Heti alussa tapahtui jonkinlainen palokaasuista johtuva räjähdys, Nyqvist kuvaili tiistaina lehdistötilaisuudessa.

Tämän vuoksi pelastustyöntekijät joutuivat vetäytymään.

Rakenteilla olleen vesipuiston tulipalossa loukkaantui ainakin 22 ihmistä, joista osa sai sairaalahoitoa vammoihinsa. Osaa taas hoidettiin tapahtumapaikalla. Yksi mies oli edelleen tiistaina kateissa palon jäljiltä.

Dagens Nyheterin mukaan viranomaiset kertoivat tiistain lehdistötilaisuudessa, että sortumisvaaran vuoksi kaikkia paikkoja ei ollut päästy kunnolla tutkimaan.

Vesipuisto kärsi huomattavia aineellisia vahinkoja, mutta osia siitä onnistuttiin kuitenkin pelastamaan.

"Tragedia"

Palon kerrotaan tuhonneen valtaosan rakenteilla olleesta puistosta. Rakennustyöt olivat jo loppusuoralla.

–  On liian aikaista sanoa täsmälleen, mitä töitä oltiin tekemässä ja mikä palon aiheutti, sanoi vesipuiston pääurakoitsijan NCC:n Ruotsin-rakennustoiminnasta vastaava Niklas Sparw.

NCC-yhtiön viestintäjohtaja Amelie Winberg kuvasi maanantaina tapahtumia tragediaksi.

– Rakennustyöt olivat jo pitkällä, ja lopputarkastus oli suunnitteilla huhtikuuksi. Täytimme altaat toissa viikolla, Winberg sanoi.

Poliisi ilmoitti tutkivansa tapausta ensin työpaikkaonnettomuutena. Myöhemmin poliisi kertoi tutkivansa tapausta myös törkeänä varomattomuutena.

Pohjoismaiden suurimpaan Lisebergin huvipuistoon kuuluvan Oceana-vesipuiston oli määrä avautua tulevana kesänä. TT:n mukaan kyseessä oli miljardiluokassa pyörivä investointi Lisebergin huvipuistolle.

Lue myös:

    Uusimmat