Mainos

Rakennusmiehelle yllätyskutsu Linnaan – "leuka tipahti maahan"

Kainuulainen Raino Keränen sai kokea paremmanlaatuisen yllätyksen, kun hänen esimiehensä pyysi hänet toimistoonsa juttelemaan kesken työpäivän.

Työnantajalle oli tullut tieto, että Keränen on kutsuttu vaimoineen juhlimaan itsenäisyyspäivää presidentinlinnaan.

Kutsu löi Keräsen aivan ällikällä. Leuka meinasi miehen sanojen mukaan tipahtaa maahan asti.

– Eihän tällainen tavallinen kaduntallaaja osaa tuollaista odottaa. Ajatukset meni siinä päästä varpaisiin ja pari kertaa vielä takaisin päähän. Työnantaja siinä sitten sanoi, että kaikki on ihan kunnossa.

Keränen ei ymmärtänyt, mistä syystä moinen kunnia olisi hänen kohdalleen osunut. Nyt hän arvelee, että kutsun taustalla on presidentti Sauli Niinistön toive tuoda juhliin edustajia monista eri ammattiryhmistä.

Keränen on omien sanojensa mukaan työskennellyt rakennusalalla koko pienen ikänsä. Maaliskuussa täyteen tulee kolmekymmentä vuotta saman firman palveluksessa.

– Tämä on kyllä pitkän työhistorian kruunu. Valtakunnan ykkösjuhliin kun päästään kahtomaan, näkemään ja kokemaan, niin etuoikeutettuja ollaan.

Virallinen kutsu tipahti postiluukusta viikko sitten. Viimeistään sen vastaanottamisesta lähti Keräsen mukaan liikkeelle hurja pukurumba.

– Vaimo oli tietenkin heti, että mitä hän oikein laittaa päälleen. Minä totesin, että ei sinne voi missä tahansa puvussa lähteä, vaan pitää ottaa frakkia päälle. Rouvallekin löytyi sitten mekko Jyväskylästä.

Keränen kertoo, että pariskunnan odotukset juhlille ovat korkealla. Kutsusta kieltäytyminen ei tullut mieleenkään, vaikka matkaa Hyrynsalmelta Helsinkiin kertyy rapiat 600 kilometriä suuntaansa.

–Sovittiin rouvan kanssa, että ihan normaalisti siellä jammaillaan. Kun tuo tykkää niin tanssia, niin kyllä ajattelin parketilla pyörähellä. Sitä Linnan boolia pitää kanssa maistaa, Keränen suunnittelee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.