Mainos

Rakennusluvat asuntoihin lisääntyivät

Asuinrakennuslupia myönnettiin viime vuonna kolmannes enemmän kuin edellisvuonna. Lupien määrä kasvoi Tilastokeskuksen rakennuspalstatilastojen mukaan selvästi kaikissa lääneissä Keski-Suomea lukuunottamatta.

Lupia myönnettiin yhteensä 25 000. Koko uudisrakentamiseen lupia myönnettiin viime vuonna yli 31 miljoonan kuutiometrin verran, mikä oli neljännes enemmän kuin vuonna 1995. Teollisuusrakennuslupia myönnettiin kymmenen prosenttia edellisvuotista enemmän, eli kuuden miljoonan kuutiometrin edestä.

Useiden urheiluhallihankkeiden ansiosta julkisten palvelurakennusten luvat lähes kaksinkertaistuivat. Myös maatalousrakennusten luvat puolitoistakertaistuivat. Liike- ja toimistorakentamiseen lupia sen sijaan myönnettiin hieman vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Viime joulukuussa rakennuslupia myönnettiin 1,6 miljoonalle kuutiometrille, mikä on puolet enemmän kuin vuoden 1995 joulukuussa. Lupia myönnettiin poikkeuksellisen paljon myös vapaa-ajan asuinrakentamiseen: määrä oli kolminkertainen edelliseen vuoteen verrattuna.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.