Mainos

Rakennusliitto ja TVO sopuun Olkiluodon kulkuluvista

Rakennusliitto uhkasi viime viikolla ydinvoimalatyömaata lakolla, koska rakennuttaja Teollisuuden Voima ja työmaan ulkomaiset yritykset olivat sopineet ettei toimitsijoita päästetä työmaalle muuten kuin kutsusta.

Rakennusliiton lakonuhka Olkiluodon ydinvoimalatyömaalla on väistynyt. Liitto ja Teollisuuden Voima TVO pääsivät sopuun työmaan kulkuluvista paikallisissa neuvotteluissa.

Rakennusliitolla on kaksi pysyvää edustajaa Olkiluodon työmaalla. Muut liiton toimitsijat pääsevät jatkossa työmaalle TVO:n vieraantuontiohjeen mukaisesti eli yhden päivän varoitusajalla.

Kiista alkoi kehkeytyä viime viikolla, kun kahta toimitsijaa ei päästetty työmaalle. Liiton mukaan rakennuttaja TVO ja työmaan ulkomaiset yritykset Siemens ja Framatome olivat sopineet, ettei liiton edustajia päästetä työmaalle muuten kuin yritysten kutsusta.

TVO:n neuvottelija, rakennuspäällikkö Timo Kallio ei tänään osannut sanoa, miksi toimitsijoita ei aiemmin päästetty työmaalle. Hän epäili, että toimitsijoiden vierailun syy oli sellainen, ettei sen hoitaminen vaatinut työmaalle pääsyä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.