20 salaisuutta pitkään parisuhteeseen: Olkaa spontaaneja, puolustakaa toisianne ja älkää unohtako suukkoja

Älä aliarvioi pienien asioiden merkitystä parisuhteen hyvinvoinnille. Lue 20 asiaa, jotka yhdistävät pitkään yhdessä olleita pariskuntia.

1. Älä koskaan aliarvioi toisen päivästä kysymisen arvoa

Pienet päivittäiset kiinnostuksenosoitukset eivät menetä merkitystään, vaikka niistä tulisikin päivittäinen rutiini. Pitkän päivän jälkeen on mukava tulla kotiin ja huomata, että maailmassa on yksi ihminen jota oikeasti kiinnostaa, miten päiväsi sujui.

2. Useimmat riidat ovat vain riitoja, eivät syitä erota

Voit samaan aikaan tulisesti rakastaa ja syvästi vihata samaa ihmistä. Riitojen ei tarvitse merkitä parisuhteen päättymistä. Pitkään yhdessä pysyneet parit osaavat arvostaa enemmän parisuhdettaan kuin sitä, kuka oli oikeassa missäkin asiassa. Joskus on parempi vain niellä ylpeytensä yhteisen edun nimissä.

3. Hyväksy, että parisuhteeseen kuuluu myös velvollisuuksia

Et ehkä lähde riemusta kiljuen kaikkiin kumppanisi tapahtumiin mukaan – työtapahtumiin, hänen suosikkibändinsä keikalle tai sukujuhliin – mutta menet, koska tiedät sen tekeväsi puolisosi iloiseksi. Se tekee kaikesta vaivan arvoista.

4. Mutta kerro rehellisesti, jos et ole innoissasi joistain kumppanisi menoista

Kaikki menot ja tapahtumat eivät voi olla pakollisia. Poikien saunaillat ovat ok, kunhan niihin ei kadota joka viikonloppu. Sama koskee tyttöjen bileristeilyjä.

5. Pienet yllätysostokset toiselle ovat arvokkaita

Rakastaako kumppanisi minttusuklaajäätelöä? Ostamalla hänelle hänen suosikkiherkkuaan kauppareissulla osoittaa, että hän oli mielessäsi myös rutiininomaisilla ruokaostoksilla.

6. Älä pakota tupla-tai triplatreffeille, jos kaikki eivät ole ystäviä keskenään

Parisuhteessa ei kaikkien ystävien tarvitse olla samoja. On täysin ok nähdä ystäviä myös yksittäin, vaikka molemmilla olisikin kumppanit kotona odottamassa. Vaikka sinä ja kaverisi olette parhaat ystävät, kumppaninne eivät välttämättä tule toimeen keskenään.

7. Anna aina tervehdys- ja hyvänyönsuukko

Mikä onkaan suloisempaa, kun aikaisin töihin lähtevä puoliso, joka tulee huikkaamaan nopean aamusuukon vielä nukkuvan poskelle? Suukkojen vaihtaminen on arkirutiini, josta kannattaa pitää kiinni.

8. Joskus on kieltäydyttävä kutsuista kahdenkeskeisen ajan nimissä

Kalenteriin on hyvä jättää myös vapaailtoja. Ei mahdollisten kutsujen varalta, vaan kahdenkeskisen ajan vuoksi. Elämä muuttuu kummasti kiireellisemmäksi iän myötä. Vapaa-aikaa on välillä parasta käyttää ihan vain yhdessäoloon.

9. Kohtele hänen perhettään kuin omaasi

Koska he todennäköisesti ajattelevat sinun olevan osa heidän perhettään. Ja kumppanisi tykkää, kun tulet hänen perheensä kanssa toimeen. Soita tai lähetä viestejä silloin tällöin. Vietä aikaa heidän kanssaan, vaikka puolisosi ei olisi paikalla.

10. Muista sanoa ”rakastan sinua”

Ne sanat eivät vain koskaan vanhene. Et voi toistaa asiaa liikaa, kukaan tuskin koskaan kyllästyy kuulemaan niitä.

11. Ole ymmärtäväinen, kun kumppanisi on kipeänä

Peru ravintolavaraus ja hae take-away-ruokaa. Hae yskänlääkettä apteekista toisen pyytäessä. Kukaan ei tule kipeäksi tarkoituksella ja tiedät hänen tekevän saman sinun ollessasi kipeänä.

12. Tee kotityöt kun toisella on pitkä päivä töissä

Vaikka olisi puolisosi tiskivuoro, tiskaa hänen puolestaan. Teet puolisosi elämästä helpompaa ja yllätät hänet iloisesti, kun hän tulee kotiin. Joskus kun sinulla on kiirettä töissä, arvostat samoja tekoja puolisoltasi.

13. Sopikaa raha-asioista

Yhteinen tili, josta maksetaan yhteiset elämiskulut, voi olla järkevää. Silloin molemmat osallistuvat yhtä lailla arjen rahoittamiseen, eikä raha-asioista tarvitse riidellä. Kaiken ei kuitenkaan tarvitse mennä sentilleen tasan. Välillä toinen tarjoaa leffan ja toinen illallisen.

14. Ole ajoissa

Monet turhat riidat voi välttää vain olemalla sovitussa paikassa sovittuun aikaan. Todennäköisesti jompikumpi teistä, tai joku työtapaamisessa tai juhlapaikalla, on tarkka täsmällisyyden suhteen. Joten ole paikalla silloin kun lupasit.

15. Jos joku puhuu puolisostasi pahaa, puolusta häntä

Vaikka olisit yleisesti liian kohtelias korjaamaan ihmisiä tai huomauttamaan heidän tökeryydestään. Joskus on tehtävä poikkeuksia. Olette kumppanisi kanssa kuitenkin toistenne suurimmat tukijat – äitienne lisäksi.

16. Pitäkää toisenne perillä suunnitelmistanne

Menetkö töiden jälkeen ystäväsi kanssa kahville? Pidä kivaa, mutta muista ilmoittaa suunnitelman muutoksesta puolisollesi. Näin hänen ei tarvitse ihmetellä, mihin olet jäänyt ja hän voi järjestää itselleen muuta ohjelmaa siksi aikaa. Kyse ei ole luvan kysymisestä toiselta, vaan yksinkertaisesti toisen huomioimisesta ja välittämisestä.

17. Sopikaa, että lomilla ei riidellä

Varaamasi hotelli olikin kaukana luvatusta luksuksesta tai kumppanisi unohti pakata kosmetiikkapussin, vaikka hän lupasi sen tehdä. Voitte mököttää ja olla heti lentokentällä Se Riitaisa Pari – tai voitte todeta, että saahan niitä unohtuneita tavaroita kaupastakin ja kertoa sattumuksista myöhemmin nauraen tutuillenne.

18. Vastatkaa toistenne soittoihin ja puheluihin

Jos toinen yrittää saada sinuun yhteyden, oli syy sitten mikä tahansa, vastaa hänelle aina. Puolisosi muuttuu nopeasti huolestuneeksi, jos hän ei saa sinuun yhteyttä.

19. Olkaa spontaaneja

Tehkää pöytävaraus ravintolaan viime hetkellä. Tai haahuilkaa pitkin kaupunkia, ja valitkaa mielenkiintoisen näköinen ruokapaikka. Harrastakaa yllättävää aamuseksiä suihkussa. Spontaanisuus tekee parisuhteestanne entistä hauskempaa.

20. Rakastakaa toisianne ehdoitta

Joskus salaisuus toimivaan parisuhteeseen on vain niin yksinkertaista.


Lähde: Marie Claire

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja