Nämä 14 asiaa jokaisen naisen tulisi tietää täyttäessään 40 vuotta

1:34

Täytitkö juuri 40 vuotta? Huffington Post -lehti listasi 14 asiaa, jotka nelikymppisenä tulisi tietää.

Mieti miten asiat ilmaiset! Yllä olevalla videolla kerrotaan sanavalintojen ja onnellisuuden yhteydestä.

Ikä tuo viisautta, sanotaan. Shelly Emling kertoo Huffington Post -lehdelle 14 asiaa, jotka jokaisen nelikymppisen naisen tulisi tietää. 

1) Turhia asioita ei kannata pyydellä anteeksi

Viimeistään nyt on syytä lakata pyytelemästä anteeksi turhan päiten. Sinun ei tosiaan tarvitse pahoitella gynekologille sitä, että et ole ajellut säärikarvojasi.

Jos tiedossa on illanvietto, johon et halua mennä, kerro, ettet pääse paikalle. Omia perusteluja ei tarvitse väheksyä. Voit ilmoittaa kohteliaasti, että et pääse paikalle, kiittää kutsusta ja toivottaa hauskaa iltaa.

Säästä anteeksipyynnöt hetkiin, jolloin oikeasti olet mokannut. Esimerkiksi siihen hetkeen, kun vahingossa peruutat autosi naapurin kulkupelin kylkeen.

2) Aina ei kannata olla totuuden torvi

Tiedät, että joskus kannattaa suojella toisen tunteita, ja että kaikkien ei tarvitse aina tietää näkemyksiäsi. Tekosi ja ajatuksesi ovat omia asioitasi.

Joskus valhe säästää ongelmilta. Ole rehellinen kun pystyt, mutta älä tarpeettomasti loukkaa toista ihmistä.

3) Epäonnistumisia ei kannata surkutella loputtomiin

Kannattaa opetella sietämään kritiikkiä. Jos raporttisi ei ollut esimiehen mieleen tai et saanut kutsua tuttavan juhliin, tietystihän se harmittaa.

Älä kuitenkaan anna vastoinkäymisten lannistaa sinua. Toisissa asioissa sinulla menee varmasti paremmin, ja asiat elämässäsi ovat yleisesti ottaen hyvin.

4) Omasta ajasta kannattaa nauttia täysillä

Aika ilman lapsia voi olla harvinaista. Haluat ehkä ensin hoitaa kotiaskareita, joika et ehtinyt tehdä jälkikasvun pyöriessä jaloissa. Mutta kun lakanat on viikattu ja tiskikone tyhjennetty, iskee tyhjyys.

Ahdistuneen haahuilun sijaan kannattaa tehdä jotain, mikä on itsellesi mielekästä. Pistä pystyyn blogi tai syvenny jonkin muun harrastuksen pariin.

5) Miten oikeasti saat orgasmin

Jos tähän mennessä olet teeskennellyt orgasmin, nyt on aika lopettaa. Kerro kumppanillesi, miten voit saada täydellisen tyydytyksen.

Älä stressaa, vaikka hänellä kestäisi opetella sinun anatomiaasi. Ainahan voit hoitaa homman omin päin tai lykätä hänelle vibraattorisi.

6) Kuinka käyttää vibraattoria

The American College of Obstetrics and Gynecologists -järjestön mukaan seksileluilla voi vähentää hormonitasojen laskusta johtuvaa vaginan kuivumista, herätellä kadonneita seksihaluja sekä tehdä itse aktin miellyttävämmäksi. Vibraattori on tähän mainio väline.

Mikäli kiusaannut mokomasta ajatuksesta, muista, että lääkäritkin ovat tätä mieltä.

7) Erilaiset ystävät ovat rikkaus

Ruuhkavuosien keskellä ystävät ovat kultaakin kalliimpi tuki.

Tarvitset myös erilaisia ystäviä, sillä he rikastuttavat maailmaasi erilaisilla näkökulmillaan. Kuka sanoi, ettei paras kaveri voisi olla 10 vuotta nuorempi tai vanhempi?

8) Iltayhdeksältä saa olla väsynyt ja mennä nukkumaan

Ei hätää, jo ennen iltauutisiakin voi painua pehkuihin hyvillä mielin!

9) Arkisten muistojen tallentaminen kannattaa

Sen lisäksi, että kirjoitat vauvakirjaan lapsen ensimmäiset sanat, kirjoita ylös myös keskusteluitanne lapsen varttuessa. Myöhemmin on hauska muistella juttutuokioitanne, jossa mietitte, onko joulupukkia olemassa. Tavallisesta arjesta unohtuu kirjoittaa tai ottaa kuvia, vaikka merkkipäivät osataankin yleensä tallentaa.

10) Kumppanin pitäminen itsestään selvyytenä on virhe

Kun jonkun kanssa on todella pitkään, intohimoiset iltasuukot pitkän päivän päätteeksi voivat vaipua unholaan. Saatatte jopa päätyä tilanteeseen, jossa kumpikin nököttää oman kännykän ääressä ja keskustelunne koostuu muutamasta sanasta.

Onkin aika kiinnittää huomiota asioihin, joita tämä toinen tekee hyväksesi. Älä anna omahyväisyyden sokaista sinua.

11) Asenne voi vaikuttaa paljon

Elämästä kymmenen prosenttia koostuu sinulle tapahtuvista asioista ja loput 90 prosenttia sitä, miten näihin asioihin reagoit.

Jos ympärilläsi on ihmisiä, jotka valittavat asioista kaiken aikaa, se latistaa sinuakin. Positiivinen ajattelu taas voi saada hyviä asioita tapahtumaan, ja sekin asenne tarttuu.

12) Ole ystäväsi luona tärkeinä hetkinä

Kun ystäväsi pitää ensimmäisen taidenäyttelynsä, tule paikalle. Kun hän ilmoittaa avioerostaan, mene hänen luokseen. Jos hän saa ylennyksen, juhlistakaa asiaa. Kun olet läsnä ystävällesi tärkeissä hetkissä, side välillänne vahvistuu.

13)  Jatkuva kiire ei tee sinusta yhtään sen tärkeämpää tai muita parempaa

Ainoa, mikä siitä seuraa, on uuvuttavan täysi kalenteri.

14) Opit, että tekemisesi eivät oikeasti kiinnosta muita

Nuorempana halusit varmistaa, että jokainen hiussuortuva on kohdillaan ja pellavahame rypytön, kun liikuit julkisella paikalla. Nyt ymmärrät, miten kukaan ei oikeasti kiinnitä sinuun juurikaan huomiota.

Ihmiset luulevat, että kaikki muut henkilöt vaikkapa juhlissa kritisoivat heitä. Oikeasti ihmiset ovat kuitenkin keskittyneitä itseensä.

Mikäli joku sanoo sinulle jotain loukkaavaa, yleensä se liittyy vain siihen, mitä heidän omassa elämässään tapahtuu sillä hetkellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja