Mainos

Rakas lemmikki kuoli – naisen sydän kirjaimellisesti särkyi

Lemmikin menettäminen oli eräälle naiselle niin kova paikka, että hänet jouduttiin kiidättämään sairaalaan vakavien sydänoireiden vuoksi. 

Eräänä aamuna yhdysvaltalainen Joanie Simpson heräsi kovaan selkäsärkyyn, joka levisi pian hänen rintaansa. Kahdenkymmenen minuutin kuluttua nainen makasi paikallisessa ensiavussa, jossa henkilökunta oli valmistautunut hoitamaan klassisista sydänkohtauksen oireista kärsinyttä naista. Tarkemmat testit paljastivat naisen kuitenkin kärsivän jostain aivan muusta kuin sydänkohtauksesta.

Lääkärit diagnosoivat 61-vuotiaalle naiselle sydäninfarktia muistuttavan takotsubo-kardiomyopatian, joka tunnetaan myös särkyneen sydämen oireyhtymänä. Tämä sydänhalvaus ilmenee tavallisesti jonkun järkyttävän tapahtuman, kuten läheisen ihmisen kuoleman jälkeen. Näin oli myös Simpsonin tapauksessa, joka oli vähän aikaa sitten menettänyt rakkaan lemmikkinsä, Yorkshirenterrieri Mehan.

Nainen oli ottanut koiran kuoleman niin raskaasti, että hänen sydämensä oli kirjaimellisesti särkynyt. Simpsonin tapaus esiteltiin tässä kuussa New England Journal of Medicine -julkaisussa, jossa oireyhtymän todetaan olevan todennäköisempi menopaussin ohittaneilla naisilla.

Vakava tapaus ei ole saanut naista luopumaan lemmikeistä

Diagnoosi ei tullut Simpsonille itselleen järkytyksenä, sillä samaan aikaan kun hänen yhdeksänvuotias koiransa oli kärsinyt jo pitkään sydämen vajaatoiminnasta, hän oli kohdannut elämässään myös muita vastoinkäymisiä. Asiat kärjistyivät, kun koira joutui kohtaamaan lopun, jollaista se ei olisi ansainnut.

Simpson oli aikonut viedä rakkaan lemmikkinsä lopetettavaksi, mutta kun kyseinen päivä koitti, Meha vaikutti sen verran hyväkuntoiselta, että omistaja päätti peruuttaa suunnitelmansa. Valitettavasti seuraavana päivänä Meha kuoli, ja sen loppu sujui kaikkea muuta kuin rauhallisesti.

Koiran kuoleman myötä sydänoireita saanut nainen pääsi sairaalasta kotiin kahden päivän kuluttua sydänlääkeresepti mukanaan. Vaikka rakkaan lemmikin menettäminen oli naiselle kova paikka, Simpson kertoo lemmikkien tuovan elämään niin paljon rakkautta, että hän aikoo hankkia itselleen uuden lemmikin silläkin uhalla, että hänen sydämensä tulee särkymään uudelleen.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.