Rajusti pahoinpidelty entinen puoluesihteeri uskoo vielä jonain päivänä kävelevänsä – vetoaa hallitukseen koronakriisin taltuttamiseksi: "Toivon luominen on erittäin tärkeää"

Miten syvälle talous sukeltaa koronan vuoksi? 7:15
Miten syvälle talous sukeltaa koronan vuoksi?

Vihreiden entinen puoluesihteeri, viestintätoimisto N2 Commsin toimitusjohtaja Panu Laturi valaa toivoa suomalaisiin uusimmassa Verkkouutisten kolumnissaan. Siinä, missä rajusti pahoinpidelty mies uskoo vielä jonain päivänä kävelevänsä, hän uskoo, että Suomi toipuu koronakriisistä pienin tavoittein. 

Panu Laturi joutui silmittömän väkivallan kohteeksi Brysselissä joulukuun alussa. Laturi on ollut sairaalahoidossa siitä lähtien eikä hän toistaiseksi tiedä, milloin hän pääsee kotiin. 

– Tavoite on asetettu syksyksi. Kukaan ei tätä varmasti pysty lupaamaan, mutta tavoite on minulle henkisesti ehdottoman tärkeä.

– Minä vielä kävelen, hän vakuuttaa.

Laturi korostaa kolumnissaan uskon luomisen tärkeyttä – selvittiinhän sen ansiosta myös 1990-luvun lamastakin. Hänen mukaansa silloinen hallitus onnistui valamaan Suomen kansalaisiin uskoa paremmasta huomisesta, tulevasta nousukaudesta. Rajut päätökset ja toimenpiteet olivat tuolloinkin välttämättömiä.

– Toivon luominen oli erittäin tärkeää siinä, että suurin osa ihmisistä pystyi kestämään 90-luvun erittäin vaikeat ajat nousematta kapinaan ja hajoamatta henkisesti, Laturi kirjoittaa.

Vaikka hallitus on Laturin mielestä onnistunut niin tiedottamisessa kuin muissakin koronakriisin tuomissa haasteissa, Laturi ei voi korostaa tarpeeksi sitä, kuinka tärkeää olisi, että hallitus onnistuisi valamaan suomalaisiin toivon kipinöitä selkeiden näkemysten ja pienten välitavoitteiden voimin. Hän uskoo, että esimerkiksi kaikki infra-, tie- ja raideinvestointien aikaistaminen toisi lohtua koronaviruksen aiheuttamaan jatkuvaan kaamokseen. 

– Ihan samalla tavalla kuin itselleni luo toivoa kaikki pienet tavoitteet matkalla kohti kävelyä. Vaikka ajankohta sille, milloin kävelen, on varmasti yhtä epäselvä kuin koronakriisin loppuminen, Laturi päättää toiveikkaan kirjoituksensa.

Lue myös:

    Uusimmat