Mainos

Rajumyrskyn rippeet saavuttaneet Suomen

Etelä-Ruotsissa jopa yli 30 metriä sekunnissa puhaltanut Emil-myrsky on lähestymässä Suomea. Ilmatieteen laitoksen mukaan tuuli puhaltaa myrskylukemissa jo Suomen merialueilla - maa-alueille tullessa sen arvellaan heikentyvän, mutta puhaltavan koko päivän silti navakasti.

– Räntä- ja lumisade on jo rantautunut Lounais-Suomeen, josta se aamun aikana liikkuu kohti itää ja koillista. Aamukuuden jälkeen lunta ja räntää sataa laajalti Uudeltamaalta Satakuntaan ulottuvalla alueella, meteorologi Antti Jylhä-Ollila Ilmatieteen laitokselta kertoo.

Etenkin lounaisessa Suomessa ajokeli voi päivän mittaan muuttua erittäin huonoksi.

– Lumi pöllyää nyt aikalailla, joten ajokeli tulee olemaan aamuliikenteen aikana erittäin huono maan eteläosissa, päivällä maan keskiosissa. Eteläisillä ja lounaisilla merialueilla tuuli puhaltaa lähes myrskylukemissa koko tämän vuorokauden ajan, Jylhä-Ollila sanoo.

Sähkökatkot etelässä mahdollisia

Märkä lumi voi myös kaataa puita, jotka ovat kärsineet edellisistä myrskyistä. Meteorologi Jylhä-Ollila uskoo kuitenkin, että tuulituhot jäävät melko vähäisiksi.

– Etelä- ja Keski-Suomessa voi kyllä tapahtua lumen kertymistä puihin, mikä yhdessä tuulen kanssa voi aiheuttaa puustovaurioita ja sitä kautta sähkökatkoja, mutta missään tapauksessa tässä ei ole mitään tapaninpäivän myrskyyn verrattavaa tapahtumassa.

Jylhä-Ollilan mukaan matalapaine pyörii Suomen yllä vielä ensi yönä, ja sateita leviää illan aikana pohjoiseen ja huomenna Etelä-Lappiin.

– Etelässä sää lauhtuu niin, että sateet muuttuvat ainakin Salpausselän eteläpuolella silkaksi vedeksi iltaan mennessä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.