Rajulla ilmalennolla kohauttanut kuski arvostelee kovin sanoin Emma Kimiläisen tähdittämää formulasarjaa: ”Se on markkinointikikka”

Formula 3 -sarjassa ajava saksalaiskuljettaja Sophia Flörsch näkee tällä kaudella perustetun W Series -sarjan kaikkena muuna kuin naisten aseman edistämisenä moottoriurheilussa.

Flörsch ei lähtenyt mukaan sarjaan, jossa naiskuskeista karsittiin talvella 18 parasta mukaan kuusi kisaviikonloppua käsittävään uuteen sarjaan. Suomesta mukaan mahtui Emma Kimiläinen.

W Series sai tukijoikseen muun muassa britti-ikoni David Coulthardin, ja sarjaa mainostettiin naiskuskien ponnahduslautana miehisessä moottoriurheilumaailmassa. 18-vuotiaan Flörschin mukaan kyse on aivan muusta.

– Se on markkinointikikka ja minun silmissäni tällä tavalla ei auteta naisia moottoriurheilussa, Flörsch kertoo saksalaiselle Rheinische Post -lehdelle.

– Minulle W Series olisi askel taaksepäin urheilullisella tasolla. Haluan kilpailla parhaiden joukossa, ja parhaat ovat miehiä. Vain sillä tavalla voin saada itseni valokeilaan paremmassa kategoriassa, hän jatkaa.

– En halua olla vain luku markkinoinnissa, Flörsh toteaa.

Flörschin nousi esiin viime talven Macaon GP:ssä, jossa hän syöksyi häkellyttävällä tavalla kaiteiden yli seinään osuttuaan edellä ajavan auton perään. Hän sai onnettomuudessa murtuman selkärankaansa, mutta palasi keväällä kilparadoille. Nykyään hän kisaa Formula 3:n eurosarjassa.

Lue myös:

    Uusimmat