Ferrarin F1-pomo teki linjauksen naiskuskeista – seurannut keskustelu sai formulalupaus Sophia Flörschin, 19, raivon partaalle

Ferrarin F1-tallipäällikkö Mattia Binotto toi joulukuussa julki linjauksen naiskuljettajiin liittyen. Binotto puhui siitä, miten ”naisten pitäisi olla osa Ferrarin kuljettaja-akatemiaa”. Tästä seurasi kyseenalainen keskustelu, joka sai yhden naisformulalupauksen näkemään punaista.

Binotto ilmoitti linjauksesta viime vuoden lopulla, kun hän puhui Ferrarin juniorikuljettajien akatemiasta.

– Akatemia haluaa kartoittaa myös naiskuskeja, sillä naisten pitäisi olla osa sitä. Haluamme toteuttaa tämän pian, Binotto sanoi.

Asia nousi esille F1-sarjan Twitter-tilillä, kun sarjan kotisivuilla mainittiin Binotton linjauksesta. Kyseinen twiitti keräsi nopeasti allensa hyvin kärkkäitä ja sovinismia pursunneita kommentteja.

Loppuvuodesta 2018 rajussa kolarissa ollut formulalupaus Sophia Flörsch, 19, ei ottanut näkemyksiä ilolla vastaan.

– Mikä keskustelu. Onko tämä sitä henkeä, jota nykyaikaiset ihmiset edustavat? Niin kauan kun me olemme vain jotain autourheilun markkinointikamaa, mikään ei muutu. Meidän pitää näyttää, että olemme tasa-arvoisia. Todistaa, kuten Michele Mouton teki, Flörsch linjasi Twitter-tilillään.

Flörschin mainitsema Mouton teki aikanaan autourheiluhistoriaa, kun hän voitti ensimmäisenä ja toistaiseksi ainoana naisena rallin MM-osakilpailun.

Flörsch itse nousi otsikoihin vuoden 2018 loppuvaiheilla, kun hän oli mukana rajussa kolarissa F3-kilpailussa Macaun katuradalla. Flörschin auto lensi yli 270 kilometrin tuntivauhdilla ratavallien yli kuvaajakoroketta päin.

Flörschillä oli onnea matkassa, sillä hän selvisi vain selkänikaman murtumalla rajusta kolarista. Flörsch osallistui viime kaudella Formula 3:n Euroopan sarjaan.

Lue myös:

    Uusimmat