Mainos

Rajuilma iski Lohjansaareen: ”En ole ennen nähnyt näin rajua puhuria”

Lohjansaaressa huvilallaan lomaileva Juha Räsänen todisti keskiviikko-iltana, kun salama iski kesäasunnon tontilla kolmeen puuhun. Iso mänty kaatui naapurin liiterin päälle niin, että katto kiertyi mutkalle. 

–  Tapahtumat alkoivat puoli kuuden maissa illalla ja sähköt olivat poikki viisi ja puoli tuntia. Seurasimme tilanteen kehittymistä ulkona terassilla, Räsänen kertoo.

Kun jyrähdykset ja salamointi olivat aivan talon yllä, lapset pitivät sisätiloihin vetäytymistä parhaana ideana. Suojautuminen oli tarpeen, sillä salamoinnin lisäksi vettä satoi kaatamalla ja poikkisuoraan.

Lähetä kokemuksesi ja kuva!

Iskikö salama lähellesi tai jouduitko voimakkaan ukkoskuuron armoille? Kerro kokemuksesi meille sähköpostitse osoitteeseen uutiset@mtv.fi, puhelimitse numeroon 010 300 5454 tai Facebookissa MTV Uutisten sivujen kautta.

MTV.fi kerää lukijoidensa kuvia ja videoita ukkosista. Lähetä omasi sähköpostitse osoitteeseen kuvat@mtv.fi. Parhaimmista julkaistuista maksetaan.

–  Kaikki kävi hyvin nopeasti, noin viidessätoista minuutissa. En ole ennen kokenut näin rajua puhuria, vaikka ukkostanut täällä on paljon ennenkin. Harvemmin sitä näkee järvellä vaahtopäitä, Järvinen kuvailee.

Torstaina monin paikoin myrskypuuskia

MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokelan mukaan tuhoa aiheuttavat yleensä syöksyvirtauksien aiheuttamat myrskypuuskat tai ukkoskuuroon liittyvät trombit, joita esiintyy ukkospilvien etureunassa.

– Myrskypuuskien aiheuttamat vahingot ovat yleisempiä kuin trombien aiheuttamat vahingot. Puuskia voi esiintyä tänäänkin monin paikoin, Jokela sanoo.

Järvisen kesäasunnolla vältyttiin pahimmilta tuhoilta, mutta moottorisahapuuhiin mies joutui.

–  Ensi talven saunapuut on pilkottu. Katsotaan, minkälainen show tänään on vielä tiedossa, Räsänen naurahtaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.