Mainos

Raju väkivallanteko järkyttää Keravalla – miestä lyötiin kirveellä päähän

Penkillä istunutta 53-vuotiasta miestä lyötiin kirveellä päähän Keravan keskustassa torstaina iltakahdeksalta, poliisi kertoo.

Keravan Kauppakaarella tapahtuneesta teosta epäillään 49-vuotiasta miestä. Poliisi uskoo epäillyn kävelleen Kauppakaarta pitkin kirves kädessään ja lyöneen penkillä istunutta yllättäen kirveellä.

Uhri oli seuraamassa Keravan suurmarkkinoita, ja paikalla oli paljon ihmisiä.

Poliisin mukaan miesten välillä ei ollut minkäänlaista vuoropuhelua ennen epäiltyä tekoa, eivätkä epäilty ja uhri tunteneet toisiaan. Uhri toimitettiin ensiavun jälkeen sairaalahoitoon.

– Uhrin tila on vakaa, eikä hänellä ole välitöntä hengenvaaraa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Tuominen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisi sai epäillyn kiinni lähialueelta ja tutkii tapausta tapon yrityksenä.

Epäilty käyttäytyi aiemmin oudosti

Markkinoiden tapahtumavastaavan Ari Kallaksen mukaan epäillyn käyttäytymiseen oli kiinnitetty huomiota jo aiemmin, mutta väkivaltaista käyttäytymistä ei voitu ennakoida.

– Hän oli puhunut outoja, valokuvannut yrittäjiä ja käyttäytynyt omituisesti. Ei mitenkään aggressiivisesti tai häiritsevästi, mutta omituisesti, kuvaili Kallas.

Kirvesisku tapahtui heti markkinapäivän päätyttyä. Kallas oli juuri kävellyt tapahtumapaikan ohi.

– Makkaramyyjä oli laittamassa kojuaan kiinni ja myi viimeiset makkarat uhrille. Uhri jäi syömään niitä puiston penkille.

Pian sen jälkeen Kallas sai järjestyksenvalvojalta hälytyksen, että miestä on lyöty kirveellä päähän. Kallas kiirehti paikalle ja antoi uhrille ensiapua. Hän arvioi, että uhrin vammat eivät olleet kovin pahat.

Kallaksen mukaan silminnäkijöitä oli kymmeniä.

Kallaksen mukaan markkinoilla on melko usein pienempiä, päihteistä johtuvia järjestyshäiriöitä, mutta tällaiset väkivallanteot ovat ani harvinaisia.

– Olen 30 vuotta toiminut suurissa yleisötapahtumissa tapahtumavastaavana, eikä ole koskaan ennen tullut tällaista vastaan.

Poliisin mukaan epäilty ei ollut tapahtumahetkellä ainakaan alkoholin vaikutuksen alaisena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.