17-vuotias tyttö puukotti iäkästä naista päähän lenkkipolulla: Poliisi pitää tapausta poikkeuksellisena kahdesta syystä – ei usko koronakriisin liittyvän tapaukseen

2:11
MTV Uutiset vieraili Ruotsissa, jossa yhä nuoremmat osallistuvat väkivaltarikoksiin. Katso raporttimme huolestuttavasta kehityksestä.

Helsingin poliisilaitoksen rikosylikomisario Jari Koski kuvailee eilen uutisoitua Pitäjänmäen puukotustapausta poikkeukselliseksi, mutta ei usko sen kytkeytyvän koronaviruksen aiheuttamaan poikkeustilaan.

– En lähtisi tällaista kytköstä vetämään. Yleisellä tasolla poikkeusaika näyttäytyy väkivaltarikoksissa siten, että julkisella paikalla tapahtuneita ”nakkikioskitappeluita” tapahtuu vähemmän kun ihmiset ovat kotona, hän kirjoittaa MTV Uutisille.

Sen sijaan asunnoissa tapahtuva väkivalta, kuten lähisuhdeväkivalta, ei ole hänen mukaansa vähentynyt samassa suhteessa.

Nuori hyökkäsi sivullisen kimppuun

Tapauksessa 17-vuotiaan tytön epäillään iskeneen 67-vuotiasta naista mattoveitsellä pään alueelle. Mainitun puukotustapauksen erityislaatuisuuteen liittyy Kosken mukaan kaksi tekijää.

– Tapaus on poikkeuksellinen, koska tekijänä nuori ja teko kohdistuu täysin sivulliseen henkilöön, hän kertoo.

MTV Uutiset ei tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa kommentoimaan tutkinnan edistymistä.

Sivullinen puuttui hyökkäykseen

Poliisin tutkima välikohtaus tapahtui ulkoilualueen lenkkipolulla Helsingin Pitäjänmäessä.

Uhri ei onnekkaasti saanut teossa hengenvaarallisia vammoja vaikka lyöntejä uskotaan olleen useita, ja tytön epäillään lopettaneen hyökkäyksen vasta sivullisen puututtua tilanteeseen. Poliisi ei ole kommentoinut julkisuuteen hyökkäyksen keskeyttäneen sukupuolta tai ikää, tai miten hän tilanteeseen puuttui.

– Tätä ei ole kommentoitu julkisuuteen, hän tunnistaa varmasti itsensä, jos lukee uutisen aiheesta ja se riittää, poliisilaitoksen viestinnästä kerrotaan.

Poliisi kertoi eilen, että sillä on uhrin ja kahden todistajan kertomusten pohjalta selvillä tapahtumien kulku pääpiirteittäin. Poliisin tiedotteen perusteella tyttöä kuulusteltiin eilen teon johdosta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja