Raju tauti vienyt nuoria sairaalaan – Suomen joukkueen jäseniä EM-kisoissa sairastuneiden joukossa

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien koripallomaajoukkue on yksi kuudesta joukkueesta, joiden jäsenet ovat saaneet rajun vatsataudin oireita Serbiassa pelattavissa EM-kisoissa.

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA tiedotti tiistaina, että Suomen sekä Kreikan, Liettuan, Slovenian, Espanjan ja Turkin joukkueissa on esiintynyt toistaiseksi tuntemattoman virusinfektion oireita.

ESPN uutisoi, että joukkueiden jäseniä on ollut kuumeen, vatsakipujen ja ripulin kourissa koko alkuviikon. Kisojen välipäivänä tiistaina yli 20 pelaajaa sairastui, ja useita kuljetettiin ambulanssilla sairaalahoitoon. Kaikki joukkueet, joissa tautia on ilmennyt, ovat majoittuneet samaan hotelliin Nisin kaupungissa.

FIBA:n ilmoitti tiistain tiedotteessaan, että kisajärjestäjät seuraavat tilannetta ja tekevät mahdollisia muutoksia kisojen otteluohjelmaan. ESPN:n paikalla olevan toimittajan Jonathan Givonyn mukaan joukkueille tarjottiin mahdollisuutta muuttaa ohjelmaa, mutta mikään joukkue ei ilmoittanut tarvetta tälle.

Suomi kohtaa keskiviikkona Kreikan omassa pudotuspeliottelussaan. Ottelun on määrä käynnistyä kello 16.30 Suomen aikaa.

Serbian kisajärjestelyt Nisissä ovat olleet vastatuulessa alusta alkaen. Kisojen alussa pelaajia loukkaantui liukkaan pelialustan aiheutettua kaatumisia. Liukkaus oli seurausta erittäin kosteasta ilmasta ja ilmastoinnin puutteesta.

Puolan ja Turkin pelaajat kieltäytyivät pelaamasta ottelunsa viittä viimeistä peliminuuttia kentän ongelmien takia. Yksi Puolan joukkueen pelaajista löi kaaduttuaan rintansa lattiaan ja menetti tajuntansa poistuessaan kentältä.

Kyseinen pelaaja on ollut ESPN:n mukaan sairaalahoidossa hengitysvaikeuksien takia.

Lue myös:

    Uusimmat