Koronatartunnan saanut Cristiano Ronaldo huusi turhautuneena huoneessaan – supertähden julkaisema joukkuekuva kauhistuttaa

0:45
Cristiano Ronaldolla on todettu koronavirustartunta – eristettiin Portugalin maajoukkueesta.

Portugalin jalkapalloliitto tiedotti tiistaina, että Cristiano Ronaldo on antanut positiivisen koronanäytteen. Ronaldon maanantaina Instagramissa julkaisema kuva on herättänyt tämän uutisen jälkeen kauhistuneita reaktioita.

Ronaldo valmistautui maanantaina maajoukkuekavereidensa kanssa täysin normaalisti tämän illan Kansojen liiga -otteluun, jossa Portugali kohtaa kotikentällään Ruotsin.

Hän julkaisi maanantaina illalla Instagramissa kuvan, jossa koko Portugalin joukkue on kerääntynyt saman pöydän ympärille syömään.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

– Yhtenäisiä kentällä ja sen ulkopuolella, Ronaldo kirjoitti kuvansa saatteeksi.

Kuvasta ei käy ilmi, milloin se on otettu, mutta kuva on joka tapauksessa aiheuttanut kauhistuneita reaktioita sen jälkeen, kun tieto Ronaldon positiivisesta testituloksesta tuli julki.

Mikäli kuva on maanantain illalliselta, viruksen pelätään tarttuneen myös muihin pelaajiin, vaikka heidät testattiinkin Ronaldon tapauksen tultua ilmi ja kaikki testit olivat negatiivisia. Myöskään Ranskan maajoukkueessa, jota vastaan Portugali pelasi sunnuntaina, ei ole ilmennyt tautitapauksia.

– Miten voi taata sataprosenttisesti, ettei virus ole tarttunut muihin? Protokolla perustuu useiden testien tekemiseen, mutta viruksen toteaminen vain yhden yön jälkeen tuntuu olevan vaikeaa, portugalilaistoimittaja Arthur Quezada tiivisti tviitissään monien huolet.

Portugalin kapteenin Fernando Santosin mukaan joukkue on noudattanut kaikessa toiminnassaan viranomaisten ohjeita, ja siksi positiivinen testitulos turhauttaa.

– Emme ole rikkoneet sääntöjä. Näin vain tapahtui. Olemme olleet kuplassamme, eikä kukaan ulkopuolinen ole päässyt sisään. Kaikki pelaajat ja taustaryhmä on testattu, ja olemme noudattaneet sääntöjä. Meille kaikille on tehty (viime viikolla alkaneen leirityksen aikana) ehkä 6–7 testiä eli melkein joka päivä. Tämä tuntuu pahalta, koska olemme tehneet kaiken oikein. Emme ole lähteneet hotellilta, ja olemme seuranneet terveysviranomaisten ohjeita. Ja silti näin pääsee käymään, Santos sanoi Expressenin mukaan.

Tapaus osoittaa, miten vaikeita oireettomat tautitapaukset ovat joukkueurheilussa, jossa suuri joukko ihmisiä on tekemisissä tiiviisti toistensa kanssa – muutenkin kuin vain ruokailuissa.

– Ronaldo eristettiin (maanantaina) illalla, ja saimme yön aikana viestin. Meidät  muut eristettiin ja testattiin (tiistaina) aamulla. Ronaldo on sanonut haluavansa pelata. Hän jopa huusi huoneessaan, että ”haluan pelata”. Hän on täysin oireeton, mutta ei hän voi pelata, Santos sanoi.

Ronaldo joutuu olemaan Ruotsi-ottelun lisäksi sivussa ainakin yhdestä seurajoukkueensa Juventuksen Serie A -ottelusta ja yhdestä Mestarien liigan ottelusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja