Mainos

Raju mielenosoitus Kosovossa

Martti Ahtisaaren esitys Kosovon tulevaisuudesta on saanut tuhannet ihmiset kadulle. Mellakoinnissa on loukkaantunut noin 70 ihmistä.

Tuhannet Kosovon albaanit ovat osoittaneet päivällä mieltään YK:n Kosovo-suunnitelmaa vastaan Pristinassa. He vaativat kansanäänestystä itsenäisyydestä ja tyrmäsivät mahdollisuuden neuvotteluista Serbian kanssa.

Muutama sata mielenosoittajaa alkoi heitellä poliiseja kivillä ja pulloilla. Poliisit ampuivat kyynelkaasua ja kumiluoteja mielenosoittajia kohti, kun nämä yrittivät päästä läpi hallintorakennuksia suojelleesta barrikadista.

Sairaalaviranomaiset kertovat hoitaneensa 70 ihmistä, joista neljä on loukkaantunut pahoin. Reutersin kirjeenvaihtajan mukaan kymmeniä ihmisiä on pidätetty.

Osa albaaneista vastustaa sitä, että suunnitelman teko on annettu ulkopuoliselle taholle. Suunnitelmaan sisältyy myös laaja itsehallinto 100 000 alueen serbille, mikä ei miellytä albaaneja.

YK:n erityislähettilään Martti Ahtisaaren suunnitelmassa Kosovosta tulisi eri väestönosista koostuva, demokraattinen itsehallintoalue, joka voisi liittyä kansainvälisiin järjestöihin. Yhdysvallat ja EU tukevat viime viikolla julkistettua suunnitelmaa.

Serbia vastustaa Kosovon itsenäisyyttä, ja Venäjä on toistanut, ettei se hyväksy mitään ratkaisua, joka olisi vastoin Serbian toiveita.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.