Raju epäonni vaikutti Valtteri Bottaksen MM-haaveisiin – "Jos olen rehellinen…"

Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas on jäänyt pahasti jälkeen tämän kauden MM-taistossa. Taustalla on alkukauden raju epäonni ja vaikeudet Mercedeksen uuden auton kanssa. Bottas ei omien sanojensa mukaan edes katso MM-sarjan tilannetta tällä hetkellä.

Bottas nappasi alkukauden neljästä kisasta kolme kolmatta sijaa. Tämän jälkeen hän oli hyvissä asemissa Monacossa, missä Mercedeksen varikkohenkilökunta ei saanut irrotettua hänen autonsa etupyörää. Tuloksena keskeytys.

Sen jälkeen Bottas oli rajuissa vaikeuksissa Azerbaidzhanissa. Maalissa hän oli vasta 12:s.

Tuoreeltaan Bottas on saanut taas juonenpäästä kiinni.

– Tuloksellisesti oli hyvä asia, kun pääsi taas palkintopallille, Bottas huokaisi MTV Urheilulle, viitaten viime sunnuntain Steiermarkin GP:hen.

Alkukauden kaksi keskeytystä ja yksi pisteetön kisa ovat vaikuttaneet suomalaisen asemiin. Bottas on jäänyt jo 82 pisteen päähän MM-sarjan ykkösestä Max Verstappenista.

– Alkuvuosi ei ollut mikään paras mahdollinen. Se tilanne, missä ollaan, pitää hyväksyä. Itselläni mestaruusasetelma… jos olen rehellinen, niin en ole vähään aikaan edes nähnyt pistetilannetta tai sitä, että kuinka monta pistettä minulla on ja mikä eroni on muihin nähden. Se on mitä se on ja turha sitä on liikaa miettiä. Ikinä ei kannata sanoa ei. Tässä lajissa kaikki on mahdollista, Bottas pohtii.

– Itselleni paras ajattelutapa on keskittyä yhteen viikonloppuun kerrallaan. Katsotaan sitten myöhemmin, että miltä pistetilanne näyttää.

Erinäköisissä spekulaatioissa ja pyörittelyissä Bottasta on viety ”kakkoskuskin” rooliin. Tarkemmin sanottuna Mercedeksen brittikuskin Lewis Hamiltonin tukijaksi MM-taistossa.

– Meidän pitää pelata tiiminä tässä. Yritämme maksimoida kaikki pisteet tallille. Mutta totta kai – haluan voittaa kisoja, se on se ainut tavoite, Bottas ilmoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat