Mainos

Raivotautirokotteen lentolevitykset alkoivat

Maamme kaakkoisrajalla levitetään parhaillaan pienpedoille tarkoitettuja syöttejä raivotautia vastaan. Viranomaisten mukaan vuosittainen rokotuskampanja on osoittautunut Suomessa tehokkaaksi.

Raivotautirokotesyöttien lentolevitykset ovat alkaneet kaakkoisrajalla. Syötit on tarkoitettu pienpedoille kuten ketuille ja supikoirille. Syöttien levityksellä halutaan ehkäistä raivotaudin leviäminen rajan yli Suomeen.

Syötit levitetään noin 20-30 kilometriä leveälle vyöhykkeelle, joka ulottuu Virolahdelta Tohmajärvelle ja etelärannikolla Pyhtäälle. Asiasta tiedottivat Maa- ja metsätalousministeriö ja Eläinlääkintä- ja elintarvikelaitos.

Rokotteet sisältävät heikennettyjä raivotautiviruksia, jotka ovat vaarattomia eläimille. Viranomaisten mukaan vuosittainen rokotuskampanja on osoittautunut Suomessa tehokkaaksi. Supikoirissa, ketuissa ja koirissa ei ole tavattu raivotautia yli 15 vuoteen.

Syöttien levitys maastoon päättyy ensi viikon sunnuntaina. Viranomaiset kehottavat jättämään maastossa tavattavat syötit rauhaan. Syötit ovat noin kahdenkymmenen gramman painoisia kuutioita.

Jos rokotetta kuitenkin joutuu suun ja silmien limakalvoille tai avohaavoihin, likaantuneet kohdat pitää pestä ja varmuuden vuoksi on käytävä myös lääkärissä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.