Raivostuttavat stereotypiat: Näin miehet ajattelevat naisista

Me kaikki saatamme joskus sortua ajattelemaan stereotyyppisesti muista kanssaihmisistä, varsinkin mitä tulee sukupuolirooleihin. Mihin yleistyksiin miehet saattavat sortua naisten kohdalla?

On olemassa satoja erilaisia listauksia siitä, mitä nainen oikeasti tahtoo ja mitä mies todella ajattelee. Tällaiset listaukset ovat viihdyttäviä sekä useimmiten hauskoja, ja niihin tulisikin suhtautua pilke silmäkulmassa. Totuushan on, että me kaikki olemme yksilöitä, ja meillä kaikilla on erilaiset tarpeet, ajattelumallit ja arvot. Siltikin välillä tuntuu, että sorrumme ajattelemaan varsin yksioikoisesti esimerkiksi siitä, millaisia naiset ovat, mistä he pitävät ja mitä he eivät osaa. Lue, mihin ajattelumalleihin miehet (ja mikseivät naisetkin) saattavat sortua naisten kohdalla.

1. Kaikki naiset rakastavat shoppailua

Monet miehet olettavat, että naiset suorastaan rakastavat shoppailua ja ovat valmiita vinguttamaan visaa ajattelematta, onko heillä edes varaa ostoksiinsa. Voimme kuitenkin vakuuttaa, etteivät kaikki naiset shoppaile suuna päänä ilman estoja, tai nauti pyöriä hiki hatussa alennusmyynneissä tai kiikuttautua ahtaaseen sovituskoppiin kokeilemaan erilaisia rintaliivejä roppakaupalla.

2. Kaikki naiset rakastavat laittautumista

Vaikka nainen pitäisi huolta itsestään ja huolitellusta ulkonäöstään, se ei tarkoita sitä että hän kiiruhtaisi joka aamu peiliin eteen kirkuen riemusta. Monet naiset myös arvostavat luonnollisuutta ja meikittömyyttä, eivätkä päästä riemunkiljahduksia laittaessaan ripsiväriä tai ostaessaan uutta huulipunaa. Laittautuminen voi olla mukavaa ja terapeuttistakin, mutta tuskin se on kenellekään elinehto.

3. Kaikki naiset rakastavat kehuja, vaikkeivät ne edes pitäisi paikkansa

Älä luule, että naisen kehuminen maasta taivaisiin kieli pitkänä puree tähän: jos kehut häntä, kehu häntä totuudenmukaisesti. Se, että sanot että pieneksi jäänyt mekko (eli toisin sanoen makkarankuori) sopii hänelle loistavasti, on virhe: valehtelu ei ole kehumista.

4. Humalainen nainen haluaa hypätä sänkyyn

Jotkut saattavat yrittää saada naisen humaltumaan takaraivossa piinkova ajatus, että humalainen nainen haluaa aina, lähes väistämättä, seksiä. Mitä enemmän promilleja veressä, sitä enemmän haluja mielessä? Tämä ei pidä automaattisesti paikkansa. On myös suunnattoman tökeröä juotattaa ketään humalaan seksin toivossa.

5. Kaikki naiset rakastavat romanttisia komedioita

Älä oleta, että kaikki naiset rakastaisivat yltiöromanttisia tai traagisia draamaelokuvia: jokaisella on oma makunsa myös elokuvien suhteen. Olisi lähes sama, jos kaikkien miesten oletettaisiin jumaloivan toimintaelokuvia, valkokankaalla lentäviä verta ja suolenpätkiä sekä ihannoivan Arnold Schwarzeneggerin lihaksia.

6. Kaikki naiset osaavat laittaa ruokaa

.. ja kaikki naiset rakastavat siivoamista? Kodinaskareet eivät todellakaan kuulu joka ikisen naisen lempipuuhiin, vaikka ne ovatkin enemmin tai myöhemmin väistämättä edessä. Kaikki naiset eivät osaa myöskään leipoa tai kutoa sukkia: nämä eivät ole naiselle pakollisia puuhia, joten miksi ne pitäisi osata?

7. Kaikki naiset osaavat tanssia

Jos olet katsonut Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa, huomaat heti etteivät kaikki naiset ole automaattisesti parkettien partaveitsiä.

8.Naiset eivät piittaa urheilusta

Monet saattavat luulla, etteivät naiset piittaa urheilusta missään muodossa: he käyvät salilla vain näyttääkseen hyvältä ilman suurempia tavoitteita kuntonsa tai hyvinvointinsa suhteen ja televisiosta he tapittavat mieluummin vain saippuasarjoja, kuin MM-jääkiekkoa. Tämä ei pidä paikkansa: tiesitkö, että monet tavoittelevat tätä nykyä enemminkin lihaksikasta, hyväkuntoista kroppaa kuin langanlaihaa ilmestystä?

9. Naiset eivät osaa pelata videopelejä

Kuinkahan moni ajattelee heti ensimmäiseksi miestä hakkaamassa peliohjainta, jos puhutaan videopeleistä? Myös monet naiset pitävät erilaisista tietokone- ja videopeleistä, ja ovat vielä varsin hyviä niissä!

10. Kaikki naiset rakastavat pinkkiä

Tämä stereotypia lienee niin vahva, ettei sitä saa kumitettua kerta heitolla värityskirjoistakaan: kaikki naiset eivät kuitenkaan automaattisesti pidä pinkistä tai leiki lapsena nukeilla.

11. Naiset ovat huonoja kuskeja

Ei, naiset eivät ole huonoja kuskeja: "nainen ratissa" -vitsit ovat suunnattoman ärsyttäviä ja niillä on myös huono vaikutus. Sovinistiset vitsit vaikuttavat katalalla tavalla naisten itsetuntoon sekä -varmuuteen ratin takana. Näin ollen oravanpyörä on valmis.

On myös todettu, että monet naiset ovat maltillisia ja päättäväisiä kuskeja – ja sehän ei tarkoita sitä, että he olisivat huonoja. Tiesitkö: Tässä ovat talviautoilijan pahimmat mokat

12. Kaikki naiset rakastavat lapsia

Ikävä kyllä biologinen kello ei kaikilla naisilla kilkuta, eivätkä kaikki naiset tule edes toimeen lasten kanssa.

Mitä stereotypioita sinä olet kohdannut? Kommentoi!

Lue myös:


AVA

Lähde: Magforwomen.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja