Mainos

Raivostunut alihankkija Nokian kimpussa Aasiassa

Taiwanilainen alihankkija ryöpyttää Nokiaa epäreiluista toimitusehdoista ja riskien iskemisestä pienten alihankkijoiden niskaan. Nokia sanoo yllättyneensä ja olevansa pettynyt alihankkijan toimista.

Nokia on joutunut ennennäkemättömän parjauskampanjan kohteeksi Aasiassa.

Nokia Networksin taiwanilainen alihankkija on suunnannut yhtiötä vastaan kymmenien tuhansien dollarien rajun parjauskampanjan Aasian talouslehtien etusivuilla.Yhtiö väittää Nokian epäreilun sopimuspolitiikan ajavan alihankkijat konkursseihin.

Verkkokomponentteja valmistava 2500 työntekijän yhtiö ei jätä herjauksiaan vain tähän. Ilmoituksessa kehotetaan katsomaan nettisivuilta sopimusten ehtoja ja yksityiskohtia. Yhtiö vieläpä julkistaa parin kuukauden aikana käydyn kirjeenvaihdon Nokian ylimmän johdon kanssa aina Jorma Ollilaa myöten.

Yhtiö väittää Nokian toimitusaikoja joustamattomiksi ja liian lyhyiksi. Nokia puolestaan sanoo sopimusten olevan standardeja.

- Ennen kun YCL otti tämän hyvin epätavallisen askeleen, olimme työskennelleet heidän kanssaan tämän asian ratkaisemiseksi molempia hyödyttävällä tavalla. Olemme tietenkin pahoillamme ja yllättyneitä, että he päättivät ryhtyä näihin toimiin, sanoo Nokia Kiinan viestintäjohtaja Thomas Jönsson.

Nokia arvioi parhaillaan mihin toimiin se asiassa ryhtyy.

Nokian markkinaosuus Aasiassa on ylivoimainen ja esimerkiksi Kiinassa yhtiön kappalemääräinen kännykkämyynti kasvoi peräti 77 prosenttia tammi-syyskuussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.