Mainos

Raitiovaunuturman esitutkinta valmistui

Raitiovaunun kuljettajaa epäillään mm. törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta heinäkuussa sattuneessa onnettomuudessa.

Helsingin heinäkuisen raitiovaunuturman esitutkinta on valmistunut. Esitutkinnan perusteella raitiovaunun kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta.

Turmassa raitiovaunu suistui kiskoilta kovassa vauhdissa ja törmäsi moottoripyöräilijään, joka menetti henkensä. Kaksi raitiovaunun matkustajaa loukkaantui lievästi. 38-vuotiaan naiskuljettajan todettiin kärsineen kovan kuumuuden aiheuttamasta lämpöhalvauksesta.

Poliisi ei näe syytä epäillä lääkärin lausuntoa lämpöhalvauksesta ja kuljettajan kertomusta kuumuuden aiheuttamasta pahoinvoinnista ja tajunnan heikkenemisestä. -Nämä rikosnimikkeet kuitenkin säilyvät tällaisina, ja syyttäjän tehtävä on ottaa kantaa niihin. Lähdemme siitä, että taustalla ovat olleet olosuhteet, sanoo tutkinnanjohtaja Antero Jokinen.

Lämpöhalvauksen lisäksi turmalle ei esitutkinnassa löytynyt muita syitä. Syyteharkinnan tekee kihlakunnansyyttäjä Harri Ilander. Hän kertoo pyrkivänsä tekemään ratkaisun marraskuun aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.