Mainos

Raitiovaunujen lompakkovaras kiinni itse teossa

Poliisi on ottanut kiinni kaikkiaan neljä lompakkovarasta, jotka ovat toimineet Helsingissä ja muualla Etelä-Suomessa. Yhteistä tekijöille on, että he ovat pääsääntöisesti rosvonneet lompakkoja vähintään keski-ikäisiltä naisilta. Rikoksia on ollut poliisin mukaan kymmeniä.

Yksi kiinniotetuista on noin 55-vuotias mies, jonka epäillään syyllistyneen lukuisiin lompakkovarkauksiin Helsingin keskustan raitiovaunuissa. Varkauksia tapahtui erityisesti 4- ja 7-linjan raitiovaunuissa.

Poliisi kertoo, että kaksi sivullista otti ulkomaalaisen miehen kiinni itse teossa, kun hän oli varastanut erään naisen lompakon. Mies on aiemmin syyllistynyt useampiin varkauksiin.

Varkauksia laajalla alueella

Ulkomaalainen nainen ja mies jäivät kiinni viime kuussa Mäntsälässä, kun he yrittivät varastaa naisen lompakon. Poliisilaitosten yhteistoimin saatiin selvitettyä, että kyseinen pari oli syyllistynyt Helsingissä lukuisiin lompakkovarkauksiin. Varkauksia oli tapahtunut myös Porvoossa, Lohjalla, Orimattilassa ja Lahdessa.

Useassa tapauksessa tekijät olivat saaneet haltuunsa pankkikortin tunnusluvun, jonka avulla he olivat nostaneet pankkiautomaatista rahaa. Nostetut rahasummat nousevat useisiin tuhansiin euroihin.

Huhtikuun lopussa jäi kiinni myös 17-vuotias mies, jonka epäillään syyllistyneen vähintään 19 juttuun, jotka ovat kaikki tapahtuneet Helsingissä. Mies on ollut osallisena myös edellä mainitun pariskunnan tekemissä rikoksissa.

Kaikki rikoksista epäillyt on vangittu mukaan lukien 17-vuotias mies tämän nuoresta iästä huolimatta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.