Mainos

Raiskaaja iski dementoituneen vanhuksen kimppuun hoitokodissa – yllätettiin kesken teon

Hoitokodissa asunut mies raiskasi dementoituneen vanhuksen Englannin Hullissa. Mies yllätettiin kesken teon.

Hoitokodin henkilökumta tapasi 66-vuotiaan Robert Carpenterin, hyväksikäyttämästä tuolista istunutta, dementiasta kärsivää vanhusta hoitokodin yleisissä tiloissa.

Henkilökunta kysyi Carpenterilta, mitä tämä oli tekemässä.

– En mitään, hän vastasi ja veti silminnäkijäkuvauksen mukaan housunsa ylös.

Carpenter oli tullut itse sijoitetuksi samaan hoitokotiin uhrinsa kanssa hänen kerrottuaan kärsivänsä masennuksesta ja muistiongelmista. Hän ei kuitenkaan sanonut sairastavansa Alzheimerin tautia.

Uhrin mies kertoi tuntevansa vihaa

Carpenterin uhri on ollut naimisissa yli 50 vuotta. Hänen aviomiehensä päätti lähettää hänet hoitokotiin sen jälkeen, kun dementian paheneminen teki kotona asumisen mahdottomaksi.

Oikeudenkäynnissä luetussa lausunnossaan mies sanoi tuntevansa syyllisyyttä vaimonsa lähettämistä hoitokotiin, vihaa niitä kohtaa, jotka olivat lähettäneet Carpenterin hoitokotiin ja mittaamaton vihaa itse Carpenteria kohtaan.

Carpenterilla on pitkä rikoshistoria. Hänet tuomittiin kuuden vuoden vankeusrangaistukseen vuonna 1979 tehdystä raiskauksesta. Tuolloin hän raiskasi yksinäisellä paikalla naisen, joka oli kävelemässä työpaikalleen Scunthorpessa.

Kaikkiaan Carpenter on syyllistynyt yhteensä 48 rikokseen, joista ensimmäinen tapahtui vuonna 1968. Osa teosta on väkivaltarikoksia.

Poliisi pääsi Carpenterin jäljille dna-teknologian kehittymisen myötä. Carpenter myönsi syyllisyytensä oikeudenkäynnissä.

Myönsi jälleen syyllisyytensä

Kärsittyään vankeusrangaistuksensa Hullin kaupunki osoitti Carpeterille paikan hoitokodista sen jälkeen, kun tämä oli saanut palovammoja asunnossaan tapahtuneen sähkölaitteisiin liittyvän onnettomuuden jälkeen ja kertonut kärsivänsä masennuksesta ja muistihäiriöistä.

Kuulusteluissa Carpenter kertoi juoneensa viisi tölkillistä 7,5 prosentin vahvuista olutta ennen tekoa. Oikeudenkäynnissä syyttäjä sanoi, Carpenterilta oli aluksi evätty paikka kyseisessä hoitokokissa runsaan alkoholinkäytön takia. Hänelle ei kuitenkaan löytynyt muuta majapaikkaa.

Jäätyään kiinni vanhuksen raiskauksesta Carpenter vapautettiin takuita vastaan ja hän asui hostellissa Hullissa. Tuona aikana hänet pahoinpideltiin hostellin ulkopuolella.

Carpenterin puolustusasianajan mukaan Carpenter katuu tekoaan ja toivoo, ettei olisi koskaan tehnyt sitä.

Carpenter myönsi tälläkin kertaa syyllisyytensä oikeudessa. Hänet tuomittiin viime torstaina seitsemäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen.

Kaupunki ilmaisi myötätuntonsa

Hullin kaupunki, joka oli sijoittanut Carpenterin hoitokotiin, lähetti raiskauksen uhrille ja tämän perheelle "vilpittömimmän myötätuntonsa".

Hullin kaupungin edustajan mukaan tapaukseen suhtaudutaan erittäin vakavasti. Jlukisuudessa on esitetty kysymyksiä siitä, miten kaupunki päätyi sijoittamaan Cartpenterin hoitokotiin ilman, että poliisin kanssa keskusteltiin asiasta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja