Raippaa ja ruusuja Tshekissä saaneelle Kari Jaloselle arvovaltainen kutsu – valtionjohto osoitti kunnioitustaan, Jaromir Jagr avasi suunsa

Jääkiekon MM-kisoissa pronssia napannut Tshekin jääkiekkomaajoukkue pääsi päävalmentajansa Kari Jalosen johdolla arvovaltaiseen seuraan. Jalonen ei ole saanut maassa toistaiseksi osakseen kuitenkaan varauksetonta arvostusta.

Tshekin pääministeri Petr Fiala sekä opetuksesta, nuorista ja urheilusta vastaava ministeri Petr Gazdik olivat kutsuneet joukkueen vastaanotolle, jossa mitalisteille osoitettiin kiitos hyvästä edustuksesta MM-turnauksessa.

Tshekki voitti MM-kisojen pronssiottelussa Yhdysvallat maalein 8–4. Mitali oli maalle ensimmäinen MM-turnauksessa kymmeneen vuoteen.

Jalosta kritisoivia ääniäkin maasta löytyy. Entinen NHL-tähti Jiri Hudler kertoi ISport-cz-sivuston asiantuntijan roolissa, ettei suomalaiskäskijä suoriutunut tehtävästään mitenkään erityisesti.

– Häntä ihaillaan turhaan, Hudler sanoi ja näki pronssimitalin enemmänkin muutaman pelaajan yksilösuoritusten tuloksena.

– Jääkiekkomme ei hyödy pronssimitalista juuri yhtään. Mitä järkeä sitä on juhlistaa? Joko voitat tai et. Oletko nähnyt jonkun juhlivan Stanley Cupin finaalin häviämistä? Hudler kyseli.

Tshekkiläisen jääkiekon kenties suurin legenda, 50-vuotias Jaromir Jagr, antoi puolestaan kiitosta Jaloselle, vaikka myöntää, ettei aluksi ollut innostunut ulkomaalaisen päävalmentajan palkkaamisesta.

– Minusta se ei ollut hyvä idea, mutta toisaalta tämän tehtyämme toivottavasti maamme jääkiekkovalmentajat ottavat opiksi, Jagr sanoi Ruik-sivustolle ja myönsi näkemyksensä suomalaisesta muuttuneen MM-kisojen aikana.

– En ollut itse Tampereella, mutta luin, miten tarkasti ja säntillisesti hän valmistautui otteluihin. Hän on varsinainen työmyyrä, joka herää aamulla kuudelta, on ensimmäisenä paikalla ja poistuu viimeisenä, Jagr suitsutti.

Pekingin olympialaisissa Tshekkiä valmentanut ja sen jälkeen tehtävästä väistynyt Filip Pesa jakoi puolestaan Jaloselle kiitoksen. 

– Olen vähän kateellinen hänelle. Toivon tietenkin hyvää pojille, erityisesti koska muu ryhmä jäi tehtäviinsä paitsi irtisanottu valmennus. Toivon heille kaikille hyvää. Kari Jalonen oli yksi harvoista työtovereista, jotka toivottivat minulle onnea uuteen työhöni. Hän on siis myös hieno ihminen, Pesan sanoi tshekkiläisen Denik-lehden mukaan.

Jalosen sopimus Tshekin peräsimessä ulottuu toukokuun 2024 loppuun saakka. Hän on Tshekin maajoukkueen historian ensimmäinen ulkomaalainen päävalmentaja.

Lue myös:

    Uusimmat