Mainos

Raimo Sailas moittii MTV:n Uutisextrassa hallitusta lakihankkeiden perumisista

Entinen valtiovarainministeriön valtiosihteeri, ministeri Raimo Sailas antaa risuja MTV:n Uutisextra-ohjelmassa muun muassa lakihankkeiden ja sote-uudistuksen huonosta valmistelusta sekä pitkään jatkuneesta huonosta asuntopolitiikasta. Sailas muistetaan 90-luvun lama-ajan kipeistä leikkauksista.

Raimo Sailas pitää poikkeuksellisena sitä, missä laajuudessa Sipilän hallitus on perunut lakihankkeitaan.

– Kyllä sitä kaikenlaista ongelmaa on ollut aiemminkin, mutta ei tässä laajuudessa kyllä, että oltaisiin edestakaisin sahattu kuin tämä hallitus on tehnyt, Sailas sanoo MTV:n Uutisextra-ohjelmassa.

Sailas katsoo, että hallituksen pitäisi kuulla enemmän asiantuntijoita.

Hän pitää hyvänä ratkaisuna sitä, että hallitus on tehnyt leikkauksia alkuvaalikaudelle painottuen. Risuja hän antaa kuitenkin sellaisen käsityksen levittämisestä, että budjetin tasapainotusta ei enää tarvita.

Sote-uudistukselle Sailas ottaisi aikalisän. Hän perustelee tätä monien asiantuntijoiden tyrmäävillä lausunnoilla.

"Asumistuki vuokranantajien tukea"

Moitteita kaikille viimeaikaisille hallituksille Sailas antaa asuntopolitiikasta, jota hän pitää yhtenä eniten epäonnistuneista politiikan lohkoista Suomen lähihistoriassa. Sailas katsoo, että ei ole mitään järkevää selitystä sille, miksi asunnot varsinkin pääkaupunkiseudulla ovat niin kalliita. Hän sanoo, että tontteja pitäisi olla jatkuvasti tarjolla.

Asumistukijärjestelmän Sailas laittaisi remonttiin.

– Ne (asumistuet) eivät loppujen lopuksi ole kaikilta osin mitään vuokralaisten tukea vaan vuokranantajien tukea. Tämän lähtökohdan hyväksyminen on poliittisesti näköjään erittäin vaikeaa, sanoo Sailas.

Uutisextra MTV3-kanavalla kello 19.10 ja Katsomo.fi-palvelussa. Viikon kuluttua lauantaina MTV Uutisextran vieraana on Kirkko ja Kaupunki-lehden päätoimittaja, pappi ja tietokirjailija Jaakko Heinimäki.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja