"Jos ne eivät ole saaneet mitään aikaiseksi, mitä varten ne ovat olemassa?" – näin Pöllöraati ruotii hallituksen työllisyystoimia

17:47
Katso videolta Pöllöraadin ruodinta aiheesta.

MTV Uutisten päätoimittaja Ilkka Ahtiaisen mukaan on kiinnostavaa nähdä, millainen on pääministeri Sanna Marinin ja ay-liikkeen suhde.

Hallitus on luvannut Suomeen 30 000 uutta työpaikkaa. Työpaikkojen toteutuminen edellyttää rakenteellisten uudistusten päätöksiä, joiden tekoajasta ei ole vielä tietoa.

– Jos ajattelee tavallisen ihmisen kannalta, niin onhan se hassua, että olisi hirveästi menoja ja sitten sanoisi, että päätän näistä tuloista myöhemmin, että milloin maksan ne, pohtii Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Laura Saarikoski.

Saarikosken mukaan päätös on hankala koronan ja taloustilanteen vuoksi.

– Se vaatii myös isoja rakenteellisia ratkaisuja, jotka eivät varmaan olisi ollenkaan pääministeripuolueen mieleen, mitä tulee ammattiliittoihin ja muihin, sanoo Saarikoski.

Suomi on edelleen poikkeustilassa

Mustreadin päätoimittaja Anne Moilasen mukaan pääministeri Sanna Marin on selittänyt tilannetta sillä, että Suomi on edelleen poikkeustilassa. Marinin mukaan taloutta tulee vieläkin elvyttää ja rakenteellisten uudistusten tai sopeutusten aika ei ole nyt.

– Kyllä joitakin linjauksia pitäisi tulla budjettiriihessä syksyllä. Toiminnassa on ollut seitsemän työllisyysryhmää, joissa ay-liikkeiden edustus on ollut mukana. Jos ne eivät ole saaneet mitään aikaiseksi, niin mitä varten ne ovat olemassa, sanoo Moilanen.

Moilasen mukaan hallitusohjelman mukainen politiikka ei ole vielä edes alkanut.

MTV Uutisten päätoimittaja Ilkka Ahtiainen muistuttaa, että pelissä on myös hallituksen toimintakyky.

– On vaikea kuvitella, että ay-liike voisi saada mieluisampaa hallituskoalitiota kuin tämä. Tämän kanssa, jos minkä kanssa pitäisi pystyä tekemään niitä ikäviä asioita, joilla voisi olla suotuisia vaikutuksia työllisyyteen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja