Raimo Helmiseltä suorat sanat TPS:n peliesityksestä – "Meillä ei ollut palaakaan"

3:16
Lukko otti ensimmäisen kiinnityksensä SM-liigan finaaleissa.

Liigan runkosarjan liki näytöstyyliin voittanut Rauman Lukko hermoili ensimmäisen finaaliottelun voiton perjantaina TPS:lle, mutta lauantaina raumalaisten peli oli taas tuttua iloista, dynaamista ja ennen muuta kurinalaista yhteispeliä.

Ottelun loppunumerot 4–0 tietävät sitä, että finaalisarja jatkuu maanantaina Turussa tilanteesta 1–1.

Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa aina aikaan 34.35 asti. Viimeistelijänä oli pudotuspelien pistepörssiä johtava Eetu Koivistoinen.

Avausmaalin jälkeen ehti kulua vain kaksi minuuttia ja kaksi sekuntia, kun kiekko oli TPS:n maalissa toisen kerran. Aleksi Saarela sai siirtää kiekon tyhjään verkkoon, kun Sebastian Revon yritys oli ensin epäonnistunut.

– Levitin Revolle, mutta pakki taisi saada vähän mailaa väliin ja kiekko tuli takaisin. Ei se mikään kaunis maali ollut, mutta kaikki lasketaan, Saarela selvitti.

– Nyt oltiin taas erittäin työteliäs Rauman Lukko molempiin suuntiin. Koko joukkueesta on oltava ylpeä, jokainen jätkä pisti kaiken peliin.

Perjantaina vielä jännitettiin, mutta sekin on inhimillistä, urallaan yhden AHL:n mestaruuden Charlotte Checkersin paidassa voittanut Saarela tilitti.

Vapauttava kolmas maali merkittiin Thomas Gregoiren nimiin ja neljännen sijoitti tyhjiin Repo. Kolmeen neljästä osumasta syöttöpisteen sai Vili Saarijärvi

– TPS piti painetta ensimmäiset kymmenen minuuttia, mutta sen jälkeen peli siirtyi selkeästi meille. Linja oli selvä, että pelattiin voitosta viimeiseen minuuttiin asti. Yksi yö riitti niin fyysisen kuin henkisenkin energian keräämiseen, Lukon valmentaja Erik Hämäläinen analysoi.

Helminen ei kaunistellut

TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen ei kaunistellut sanoissaan ottelun ratkettua. Hän sanoi suoraan, että Lukko oli turkulaisia kaikessa kilometrin edellä.

– Me oltiin ihan matkustajia, oltiin vaunuja ja ne olivat vetureita. Totuus on, että jäätiin jälkeen. Meillä ei ollut palaakaan tässä pelissä, Helminen tyhjensi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja