Lukon puolustajatähti hämmästeli tahmeaa jäätä, mutta haistoi heti aseet tiistain kamppailuun – "Likainen vierasvoitto"

2:03
Lukon Vili saarijärvi kiinnitti huomion tahmeaan jäähän – "Likainen vierasvoitto".

Rauman Lukko on yhden voiton päässä jääkiekon Suomen mestaruudesta. Lukko kaatoi kolmannessa finaalissa TPS:n Turussa maalein 3–1.

Lukon tähtipuolustaja Vili Saarijärvi kuvaili illan ottelua kovaksi taisteluksi.

– Puolustusvoittoinen peli meiltä. Likainen vierasvoitto, Saarijärvi kuvasi C Moren haastattelussa.

– Tiedettiin, että tulee olemaan kova peli. Liekö sitten, kun jää on (Turussa) vähän tahmeampi, eikä luista niin hyvin, oliko se siinä sitten. Nyt tiedämme, millainen on homman nimi täällä. Valmistaudumme siihen.

Erityisesti Saarijärvi kehaisi ottelussa 21 kertaa torjunutta Lukko-vahtia Lassi Lehtistä. Tiistaina pelattavaan neljänteen finaaliin puolustajalla oli selkeä suunnitelma.

– Huomenna pitää pysyä vähän enemmän kiekossa hyökkäyspäässä niin olemme vahvoilla, Saarijärvi sanoi

Lukko pääsi ottelussa 1–0-johtoon ensimmäisen erän lopulla Robin Pressin rangaistuslaukauksella. TPS kuitenkin painoi hyvin päälle, ja kolmannessa erässä turkulaiset osuivat jo tolppaan. Lukon päävalmentaja Pekka Virta kokosi joukkonsa kolmannen erän puolivälin jälkeen aikalisälle. Saarijärvä paljasti, minkälaisia asioita Virta kävi läpi.

– Vähän rauhoiteltiin, ettei huiskita kiekkoa miten sattuun. Syöttötarkkuus kun on kohdillaan, se helpottaa meidän peliä. Sitten, kun menee huiskimiseksi, TPS pääsee antamaan paineen, eikä päästä omista pois. Pitää olla tarkkaana, että syötöt napsuu, eikä huiskita miten sattuu.

Lukko johtaa nyt finaalisarjaa voitoin 2–1. Sarjan neljäs kamppailu alkaa Turussa tiistaina kello 16. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja