Räikkösen pomo esittelee ylpeänä Alfa Romeon uutta hankintaa – mutta saadaanko Kimiä ikinä käyttämään sitä?

Kimi Räikkösen simulaattorivastaisuus on ehkä helpottanut takavuosista jonkun verran, mutta Alfa Romeon uuden simulaattorin kohdalla joudutaan edelleen jännittämään suomalaisen suhtautumista laitteeseen.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur esittelee sveitsiläisen Blick-lehden sivuilla ylpeänä tiimin uutta simulaattoria, joka odottaa ison näytön edessä käyttäjiään Hinwilin tehtaalla.

– Ensi viikolla on simulaattorimme avajaiset. Se liittyy yksinkertaista tallin kehitykseen. Homma alkaa todella vuoden 2020 alkuneljänneksellä. Projekti käynnistyi vuosi sitten, Vasseur kertoo.

Kun lehden toimittaja heittää ironisesti, että Kimi Räikkönen on varmaan jo pian tulossa ensimmäiselle ajoreissulleen, tallipäällikkö nauraa.

– No varmasti ei ole tulossa. Hän ei ihan ole tunnettu simulaattorityöstään, Vasseur tokaisee.

– Kuten ei muuten ole Lewis Hamiltonkaan, mutta nuorille se on tulevaisuuden työväline. Ja tärkeä investointi yhtiölle, hän lisää.

Simulaattorit ovat talleille jättisatsauksia, mutta nykyisillä testirajoituksilla ne ovat tärkeitä ratoihin ja kisoihin valmistautumisen kannalta.

– Se ei todellakaan ole halpa. Mutta loppujen lopuksi se maksaa itsensä takaisin kuskeille ja insinööreille, Vasseur toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat