Kimi Räikkösen tee se itse -meininki ällistyttää Alfa-pomoa – suomalaiskuski ohitti insinöörit päätöksellään: ”Tekee kaiken itse”

Kimi Räikkönen tekee Alfa Romeon F1-tiimissä myös täysin itsenäisiä teknisiä päätöksiä ilman insinöörien apua, hämmästelee tallin tekninen johtaja Beat Zehnder.

Räikkönen on tuonut Alfa Romeolle kaivattua kokemusta, joka on ollut kasvavalle tiimille äärimmäisen arvokasta. Kaikki mestarikuskin ominaisuudet eivät kuitenkaan näy radalle. Zehnderin mukaan Räikköstä ei tarvitsisi opastaa oikeastaan missään.

– Kimi ajaa ilman ohjeistusta, Zehnder toteaa Auto Motor und Sportille.

Aiemmin C Morellekin suomalaisen teknistä osaamista ihastellut Zehnder tuntee Räikkösen jo tämän tulokasvuodelta 2001. Välissä on kuitenkin tapahtunut huimaa kehitystä auton säätäjänä.

– Kimi tekee kaiken itse. Hän ymmärtää kaiken, Zehnder hehkuttaa.

– Insinöörit puhuvat keskenään, että pitääkö meidän vaihtaa moottoriasetusta, mutta samalla hetkellä Kimi vaihtaa sen omin päin. Hän tietää tasan tarkkaan, mitä tekee ja milloin.

Viime talven testeissä Räikkösestä julkaistu somevideo yllätti monet. Alfa Romeo -kuski saapui välipäivänään takahuoneeseen hiomaan oman ajopenkkiinsä tarvittavia muutoksia.

Lue myös:

    Uusimmat