Mainos

Kimi Räikkönen nousemassa kovaan kerhoon: tavoittaako Schumin vielä Sauber-aikanaan?

2:06

Kimi Räikköselle pistesijoitus ensi viikon Venäjän GP:ssä tietäisi nousua kolmantena miehenä 200 pisteille ajetun F1-kisan kerhoon.

Räikköselle Singaporen GP:n viides sija oli uran 199:s pistesijoitus. Hänen edellään ovat vain Michael Schumacher (221 pistesijaa) ja Fernando Alonso (202).

Alonson Räikkönen voi saavuttaa jo kuluvan kauden aikana, sillä McLarenilla nykyisin ajavan Alonson sijoitukset kymmenen joukossa ovat jääneet viime vuosina vähiin. Hän on tosin jo tällä kaudella sivunnut McLarenille paluunsa jälkeistä parasta kausitulosta yhdeksellä pistesijalla.

Jos Räikkönen yltäisi pisteille jokaisessa kauden jäljellä olevista kuudesta kisasta, hänelle jäisi vielä Ferrarilta Sauberille siirtyessään 16 pistesijan verran matkaa Schumacherin kärkitulokseen.

Schumacherin ennätystä korostaa se, että hänen pistesijoituksistaan 190 on tullut ennen kuin F1:ssä alettiin jakaa MM-pinnoja kymmenelle parhaalle kuljettajalle vuonna 2010. Vuoteen 2002 asti niitä annettiin vain kuuden kärjelle ja tuohon kauteen mennessä Schumacher oli yltänyt pisteille jo 131 kertaa.

Räikkösellä oli vuoden 2002 loppuun mennessä tilillä kymmenen ja vuoteen 2010 asti 94 palkintopaikkaa. Alonso saavutti ensimmäiset MM-pisteensä kaudella 2003, jolloin niitä jaettiin jo kahdeksalle parhaalle – kauden 2010 päätteeksi hänellä oli sijoituksia 107.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.